Csütörtök, 2024-11-21, 9:50 PM | Nyitólap | Regisztráció | Belépés |
A fejezet kategóriái
Könyvajánló
[3]
|
Peter Goldberg versei
[3]
|
Zsigmondi Zsolt versei
[2]
|
Titkos szeretők
[9]
Szulák Andrea-Benkő Péter
|
Versek
[103]
|
Gondolatok
[136]
|
Bölcsességek, tanmesék
[42]
|
Kedvenc zenéim
[74]
|
Húsvét
[6]
|
Nőkről férfiaknak
[12]
|
Férfiakról nőknek
[9]
|
Ezoterika
[23]
|
Személyiségteszt
[4]
|
Természetgyógyászat
[15]
|
Viccesek
[19]
|
Gyertyamágia
[15]
|
Szimbólumok
[14]
A szimbólum, úgy látszik, elrejti azt, amit kimond, és kimondja azt, amit elrejt.
|
Jóslások
[3]
|
Bolygók
[11]
|
A hold
[5]
|
Csillagos csókok
[12]
|
Horoszkóp
[12]
|
A négy elem
[4]
|
Afrikai horoszkóp
[12]
|
Arab horoszkóp
[12]
|
Ausztrál horoszkóp
[12]
|
Azték horoszkóp
[12]
|
Állathoroszkóp
[7]
|
Drágakő horoszkóp
[12]
|
Egyiptomi horoszkóp
[12]
|
Fahoroszkóp
[20]
|
Gyümölcs horoszkóp
[7]
|
Hindu horoszkóp
[12]
|
Indiai horoszkóp
[12]
|
Indián horoszkóp
[12]
|
Inka horoszkóp
[12]
|
Japán horoszkóp
[10]
|
Kelta fahoroszkóp
[13]
|
Kínai horoszkóp
[12]
|
Az öt kínai elem
[7]
Víz, fém, föld, tűz, fa
|
Maja horoszkóp
[13]
|
Perzsa horoszkóp
[16]
|
Tibeti horoszkóp
[10]
|
Vércsoport horoszkóp
[4]
|
Virághoroszkóp
[10]
Asztronumerológia
|
Zen horoszkóp
[11]
|
Atlantiszi asztrológia
[15]
|
Gyógynövények
[46]
|
Gyógyító kövek
[37]
|
Gyógyító gyümölcsök
[37]
|
Gyógyító zöldségek
[17]
|
Gyógyító virágok
[5]
|
Méregtelenítés
[2]
|
Statisztika
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0
Naptár« November 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Időjárásbr
|
Blog
Nyitólap » Gyógyító gyümölcsök
Mandula: fájdalmak ellen természetesen
A mandula elsősorban isteni finom, és meglepően sokféle ételhez
illik, így akár minden nap fogyaszthatod. A héjából kibontva önmagában,
pörkölve is sokan szeretik, de belepanírozhatod a húst, megszórhatod
vele a főételeket, készíthetsz belőle marcipánt, és még számos más
verzióban használhatod. Temérdek jót&eac
...
Tovább »
|
Nem baj, hogy olajos a mogyoró
Sokáig tartotta magát az a tévhit, hogy a mogyoró olajos, így
egészségtelen. Az persze nem kérdés, hogy olajos-e, de ezek főként
telítetlen zsírsavak, melyek kifejezetten egészségesek - a kutatók
szerint napi negyven gramm mogyoró már erősen csökkentheti a
szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A mogyoró ugyanezért biztos
r&e
...
Tovább »
|
Dió: csökkenti a koleszterinszintet
A dióban található vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális
zsírsavak kincset érnek: rendszeres fogyasztásuk segíthet a vérnyomás
egészséges szinten tartásában, és csökkentheti a koleszterinszintünket.
Mindehhez egy maréknyi dió bőven elég egy nap, amit gyerekek is
nyugodtan ehetnek édesség helyett. A benne található sok ome
...
Tovább »
|
Az
ananász a Broméliafélék családjába
tartozó, tőlevélrózsás növény.
A spanyolok megjelenése előtt már kedvelt gyümölcs
volt Közép- és Dél-Amerikában. Eredeti
őshazája Dél-Amerika trópusain lehetett.
Tápértéke
...
Tovább »
|
Honnan származik?
A sárkánygyümölcs vagy más nevén pitahaya, pitaya vagy dragonfruit Dél-Amerikából származik. A kaktuszfélék családja tartozó gyümölcsöt
Izraelben, Vietnámban és Kínában is termesztik. Enyhén savanykás,
dinnyére emlékeztető ízű exkluzív növény amely nagyon trendi
napjainkban. A legendák szerint a sárkányok teremtették vagy a sárkány
tojásához hasonlítják
...
Tovább »
|
Minden gyümölcs egészséges, hiszen hasznos
rostanyagot, többféle vitamint és ásványi sót tartalmaz, nem hizlal,
nem növeli a koleszterinszintet, jótékonyan hat a testre és a lélekre.
Mindegyiknek más a hatása, és az sem mindegy, milyen állapotban esszük
meg.
A nyers gyümölcs – kora reggel – elősegíti az agyműködést, a
...
Tovább »
|
A hagymák alakja olyan, mint a sejtek formája, minden sejtet megtisztít a mérgező anyagoktól és tisztán tartja a könnycsatornákat is.
...
Tovább »
|
Ázsiában és a Közel-Keleten évezredeken át nagy becsben tartották
spirituális és egészségügyi szempontból egyaránt. A modern tudomány
csak napjainkban fedezi fel ezt az elsőrendű antioxidánst, amely egyre
nagyobb népszerűséget ér el a szívbetegségek és a rák megelőzésében és
gyógyításában. A GRÁNÁTALMA ÉS SZÍVBETEGSÉGEK A gránátalmalének
háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak vagy a zöld
teának. GRÁNÁTALMA A RÁK ELLEN A legújabb kutatások szerint a
gránáta
...
Tovább »
|
A ribizli: fehérjét, szénhidrátot, szerves sót, káliumot, C-, D-,
vitamint rostanyagot, élettanilag értékes savat tartalmaz.
Energiatartalma: 30 kcal/100 gramm.
A piros ribizli: jó lázcsillapító, segíti a nyálképződést, ezért enyhíti a torok szárazságot.
Segít a fogak és a csontok felépítését.
Termé
...
Tovább »
|
A mandarin a citrusfélék családjának képviselője. Citrus rokonaitól
azonban nem csak C-vitaminban való gazdagságot örökölte. Ezenkívül a
narancssárga labdácskákban van D-vitamin, amely véd az angolkórtól és
K-vitamin, amely biztosítja a véredények rugalmasságát.
Fontos tudni, hogy a mandarin nitrátokat soha sem tartalmaz! Ezek a
kártékony anyagok ugyanis citromsav jelenlétében nem képesek
megmaradni.
...
Tovább »
|
Kesernyés íze miatt valaki vagy nagyon, vagy egyáltalán nem
szereti, de senki sem tud iránta közömbös maradni. Egy dolog azonban
biztos: minden egyes részében rejlik valami, ami jótékony hatással van
szervezetünkre.
„A grapefruit az egyik leghasznosabb gyümölcs, hiszen minden része
felhasználható, és tele van az immunrendszert erősítő vitaminokkal és
ásványi anyagokkal. A húsa és a leve gazdag C vitaminban, a magjából
kinyert
...
Tovább »
|
A
narancs nagy mennyiségben tartalmaz A, C, kisebb mennyiségben pedig K
és B vitamint, folsavat, magnéziumot, káliumot és antioxidánsokat,
ezért fogyasztása - főleg a téli időszakban - kifejezetten ajánlott.
Kiváló a bőr-rendellenességek, emésztési zavarok, ínysorvadás,
köszvény, láz, magas vérnyomás, meghűlés, hurutos megbetegedések, reuma
és szívpanaszok, valamint a tüdőgyulladás kezelésére. Emellett
tisztítja az emésztőrendszert, er
...
Tovább »
|
A kókuszdió már a bevásárló központok mindennapos látványa.
Ezenkívül süteményekben, seprők, szőnyegek, lábtörlők, kötelek
anyagában is előfordul.
A trópusokon szinte mindenütt megtalálható ez a csodálatos kókuszpálma és termése.
Afrikában, a Karib-tenger szigetein, Ceylon szigetén stb. szinte a nap
minden órájában találkozhatunk a kókusszal, hűsítő lé, barna színű
cukor, sör, fagylalt és kitudná felsorolni hány féle formában.
...
Tovább »
| |
|
| |