| Szombat, 2025-12-06, 12:40 PM | Nyitólap | Regisztráció | Belépés |
A fejezet kategóriái
|
Könyvajánló [3]
|
|
Peter Goldberg versei [3]
|
|
Zsigmondi Zsolt versei [2]
|
|
Titkos szeretők [9]
Szulák Andrea-Benkő Péter
|
|
Versek [103]
|
|
Gondolatok [136]
|
|
Bölcsességek, tanmesék [42]
|
|
Kedvenc zenéim [74]
|
|
Húsvét [6]
|
|
Nőkről férfiaknak [12]
|
|
Férfiakról nőknek [9]
|
|
Ezoterika [23]
|
|
Személyiségteszt [4]
|
|
Természetgyógyászat [15]
|
|
Viccesek [19]
|
|
Gyertyamágia [15]
|
|
Szimbólumok [14]
A szimbólum, úgy látszik, elrejti azt, amit kimond, és kimondja azt, amit elrejt.
|
|
Jóslások [3]
|
|
Bolygók [11]
|
|
A hold [5]
|
|
Csillagos csókok [12]
|
|
Horoszkóp [12]
|
|
A négy elem [4]
|
|
Afrikai horoszkóp [12]
|
|
Arab horoszkóp [12]
|
|
Ausztrál horoszkóp [12]
|
|
Azték horoszkóp [12]
|
|
Állathoroszkóp [7]
|
|
Drágakő horoszkóp [12]
|
|
Egyiptomi horoszkóp [12]
|
|
Fahoroszkóp [20]
|
|
Gyümölcs horoszkóp [7]
|
|
Hindu horoszkóp [12]
|
|
Indiai horoszkóp [12]
|
|
Indián horoszkóp [12]
|
|
Inka horoszkóp [12]
|
|
Japán horoszkóp [10]
|
|
Kelta fahoroszkóp [13]
|
|
Kínai horoszkóp [12]
|
|
Az öt kínai elem [7]
Víz, fém, föld, tűz, fa
|
|
Maja horoszkóp [13]
|
|
Perzsa horoszkóp [16]
|
|
Tibeti horoszkóp [10]
|
|
Vércsoport horoszkóp [4]
|
|
Virághoroszkóp [10]
Asztronumerológia
|
|
Zen horoszkóp [11]
|
|
Atlantiszi asztrológia [15]
|
|
Gyógynövények [46]
|
|
Gyógyító kövek [37]
|
|
Gyógyító gyümölcsök [37]
|
|
Gyógyító zöldségek [17]
|
|
Gyógyító virágok [5]
|
|
Méregtelenítés [2]
|
Statisztika
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0
Naptár
| « December 2025 » |
| H |
K |
Sze |
Cs |
P |
Szo |
V |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | | 29 | 30 | 31 |
Időjárás br
|
Blog
Nyitólap » Gyógyító gyümölcsök
 A füge évezredek óta ismert gyümölcs, az Égei–tenger vidékén már
időszámításunk előtt 2000 évvel is termesztették. Az ókorban fontos
élelmiszer volt, hisz magas cukor tartalma miatt sokáig eláll. A
rómaiak ételeik édesítésére használták, a görög atléták „doppingszere”
volt, a birkózók erejük növelésére ették.
A friss, érett füge nagyon tápláló, és könnyebben emészthető , mint
a
...
Tovább »
|
 Az egres: a ribiszkék családjába tartozik. Sokáig csak a vadon termő
fajokat gyűjtötték. Termesztését a 16. században Angliában kezdték.
A népi orvoslás szerint: rendszeres fogyasztása köszvény, vese- és hólyagbántalmak esetén jó hatású.
Orvosok, kutatók megállapították: ez a savanykás gyümölcs pektin
tartalma azonos az almáéval. Ez a vízben oldódó élelmi rost segíti a
bélműködést. Rendszeres fogyasztása csökke
...
Tovább »
|
 A citromban a C- vitaminon kívül sok fontos ásványi anyag is található. Ilyenek: pl.
Kálium: erősíti és aktivizálja a szívet, segíti a vese és a mellékvese
munkáját, eltávolítja a felesleges vizet a szervezetből, védi a
sejteket.
Magnézium: véd a stressztől, erősíti a szívet, hígítja a vért,
salaktalanítja a szöveteket. Az izmok görcsét oldja, és támogat egyes
immunfolyamatokat is.
Fluor: elsősorban az erős csontokért &e
...
Tovább »
|
Indiában, Perzsiában, Galileában már 8000 éve ismert, a görögök és a
rómaiak is termesztették. A honfoglaló magyarok Ázsiából hozták
magukkal.
B1-, B2-, B6-, C-, és E vitamint, kalciumot, magnéziumot, telítetlen zsírsavakat, fehérjét, zsírt, élelmi rostot tartalmaz.
A hibás szemeket sohasem szabad elfogyasztani. A hőkezelés, a sütés során a dió elveszíti tápanyagtartalmát.
A fiatal zöld diót ecetben savanyíthatjuk, befőttnek eltehetjük. Az
érett diót desszertként, töltelékekhez, &eac
...
Tovább »
|
jelentős K-tartalma segíti a sejtek normális működését,
csökkenti az idegességet, fáradtságot, segít az alvászavaroknál,
jó hatása van az emésztési zavarokra,
a szívműködési zavarokat korrigálja,
megelőzi és csökkenti a magas vérnyomást,
csökkenti a szervezetben visszamaradt víz mennyiségét,
méregtelenítő,
gyógyítja a gyomornyálkahártya gyulladását,
csökkenti a koleszterinszintet,
erősíti az immunrendszert.
|
A kiviről bebizonyították, hogy az egyik azok közül, amelyeknek legjobb
hatása van az egészségre. A kivi értéke az ásványtartalmában van. Sok
káliumot tartalmaz, valamint van benne boron is. Vitaminok közül
kiemelkedő mennyiség van A-vitaminból, C és K-vitaminból. A kivi azért
is jó vitamin forrás, mert szinte kizárólag nyersen fogyasztjuk
hasznosítva minden vitaminját. Ez elsősorban a C-vitaminra vonatkozik,
de a K-vitamin is vízben oldódik.
C-vitamin tartalma lehetővé teszi, hogy az egész testre kiterjedően megőrizze eg&eacu
...
Tovább »
|
 Vitamindús, gyógyító hatású
Mivel tele van vitaminokkal, gyógyító hatása sem elhanyagolandó.
Nagyanyáink étvágygerjesztő és hűsítő gyógyszernek is használták.
Kiváló vértisztító, baktériumölő, E- é C-vitamin tartalmának
köszönhetően serkenti a méregtelenítő folyamatokat , tisztítja a vért
és megmozgatja a vérkeringést, Nyugtatja a gyomrot, eléggé lédús ezért
a szomjúságot is enyhíti. Ugyanak
...
Tovább »
| |
|
 |  |