Péntek, 2024-11-22, 4:23 AM | Nyitólap | Regisztráció | Belépés |
A fejezet kategóriái
Könyvajánló
[3]
|
Peter Goldberg versei
[3]
|
Zsigmondi Zsolt versei
[2]
|
Titkos szeretők
[9]
Szulák Andrea-Benkő Péter
|
Versek
[103]
|
Gondolatok
[136]
|
Bölcsességek, tanmesék
[42]
|
Kedvenc zenéim
[74]
|
Húsvét
[6]
|
Nőkről férfiaknak
[12]
|
Férfiakról nőknek
[9]
|
Ezoterika
[23]
|
Személyiségteszt
[4]
|
Természetgyógyászat
[15]
|
Viccesek
[19]
|
Gyertyamágia
[15]
|
Szimbólumok
[14]
A szimbólum, úgy látszik, elrejti azt, amit kimond, és kimondja azt, amit elrejt.
|
Jóslások
[3]
|
Bolygók
[11]
|
A hold
[5]
|
Csillagos csókok
[12]
|
Horoszkóp
[12]
|
A négy elem
[4]
|
Afrikai horoszkóp
[12]
|
Arab horoszkóp
[12]
|
Ausztrál horoszkóp
[12]
|
Azték horoszkóp
[12]
|
Állathoroszkóp
[7]
|
Drágakő horoszkóp
[12]
|
Egyiptomi horoszkóp
[12]
|
Fahoroszkóp
[20]
|
Gyümölcs horoszkóp
[7]
|
Hindu horoszkóp
[12]
|
Indiai horoszkóp
[12]
|
Indián horoszkóp
[12]
|
Inka horoszkóp
[12]
|
Japán horoszkóp
[10]
|
Kelta fahoroszkóp
[13]
|
Kínai horoszkóp
[12]
|
Az öt kínai elem
[7]
Víz, fém, föld, tűz, fa
|
Maja horoszkóp
[13]
|
Perzsa horoszkóp
[16]
|
Tibeti horoszkóp
[10]
|
Vércsoport horoszkóp
[4]
|
Virághoroszkóp
[10]
Asztronumerológia
|
Zen horoszkóp
[11]
|
Atlantiszi asztrológia
[15]
|
Gyógynövények
[46]
|
Gyógyító kövek
[37]
|
Gyógyító gyümölcsök
[37]
|
Gyógyító zöldségek
[17]
|
Gyógyító virágok
[5]
|
Méregtelenítés
[2]
|
Statisztika
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0
Naptár« November 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Időjárásbr
|
Blog
Nyitólap » Gyógyító gyümölcsök
A füge évezredek óta ismert gyümölcs, az Égei–tenger vidékén már
időszámításunk előtt 2000 évvel is termesztették. Az ókorban fontos
élelmiszer volt, hisz magas cukor tartalma miatt sokáig eláll. A
rómaiak ételeik édesítésére használták, a görög atléták „doppingszere”
volt, a birkózók erejük növelésére ették.
A friss, érett füge nagyon tápláló, és könnyebben emészthető , mint
a
...
Tovább »
|
Az egres: a ribiszkék családjába tartozik. Sokáig csak a vadon termő
fajokat gyűjtötték. Termesztését a 16. században Angliában kezdték.
A népi orvoslás szerint: rendszeres fogyasztása köszvény, vese- és hólyagbántalmak esetén jó hatású.
Orvosok, kutatók megállapították: ez a savanykás gyümölcs pektin
tartalma azonos az almáéval. Ez a vízben oldódó élelmi rost segíti a
bélműködést. Rendszeres fogyasztása csökke
...
Tovább »
|
A citromban a C- vitaminon kívül sok fontos ásványi anyag is található. Ilyenek: pl.
Kálium: erősíti és aktivizálja a szívet, segíti a vese és a mellékvese
munkáját, eltávolítja a felesleges vizet a szervezetből, védi a
sejteket.
Magnézium: véd a stressztől, erősíti a szívet, hígítja a vért,
salaktalanítja a szöveteket. Az izmok görcsét oldja, és támogat egyes
immunfolyamatokat is.
Fluor: elsősorban az erős csontokért &e
...
Tovább »
|
Indiában, Perzsiában, Galileában már 8000 éve ismert, a görögök és a
rómaiak is termesztették. A honfoglaló magyarok Ázsiából hozták
magukkal.
B1-, B2-, B6-, C-, és E vitamint, kalciumot, magnéziumot, telítetlen zsírsavakat, fehérjét, zsírt, élelmi rostot tartalmaz.
A hibás szemeket sohasem szabad elfogyasztani. A hőkezelés, a sütés során a dió elveszíti tápanyagtartalmát.
A fiatal zöld diót ecetben savanyíthatjuk, befőttnek eltehetjük. Az
érett diót desszertként, töltelékekhez, &eac
...
Tovább »
|
jelentős K-tartalma segíti a sejtek normális működését,
csökkenti az idegességet, fáradtságot, segít az alvászavaroknál,
jó hatása van az emésztési zavarokra,
a szívműködési zavarokat korrigálja,
megelőzi és csökkenti a magas vérnyomást,
csökkenti a szervezetben visszamaradt víz mennyiségét,
méregtelenítő,
gyógyítja a gyomornyálkahártya gyulladását,
csökkenti a koleszterinszintet,
erősíti az immunrendszert.
|
A kiviről bebizonyították, hogy az egyik azok közül, amelyeknek legjobb
hatása van az egészségre. A kivi értéke az ásványtartalmában van. Sok
káliumot tartalmaz, valamint van benne boron is. Vitaminok közül
kiemelkedő mennyiség van A-vitaminból, C és K-vitaminból. A kivi azért
is jó vitamin forrás, mert szinte kizárólag nyersen fogyasztjuk
hasznosítva minden vitaminját. Ez elsősorban a C-vitaminra vonatkozik,
de a K-vitamin is vízben oldódik.
C-vitamin tartalma lehetővé teszi, hogy az egész testre kiterjedően megőrizze eg&eacu
...
Tovább »
|
Vitamindús, gyógyító hatású
Mivel tele van vitaminokkal, gyógyító hatása sem elhanyagolandó.
Nagyanyáink étvágygerjesztő és hűsítő gyógyszernek is használták.
Kiváló vértisztító, baktériumölő, E- é C-vitamin tartalmának
köszönhetően serkenti a méregtelenítő folyamatokat , tisztítja a vért
és megmozgatja a vérkeringést, Nyugtatja a gyomrot, eléggé lédús ezért
a szomjúságot is enyhíti. Ugyanak
...
Tovább »
| |
|
| |