A mandula elsősorban isteni finom, és meglepően sokféle ételhez
illik, így akár minden nap fogyaszthatod. A héjából kibontva önmagában,
pörkölve is sokan szeretik, de belepanírozhatod a húst, megszórhatod
vele a főételeket, készíthetsz belőle marcipánt, és még számos más
verzióban használhatod. Temérdek jótékony hatása miatt ráadásul
majdhogynem gyógyszernek minősíthetnénk: rendszeres fogyasztása
szabályozza a koleszterinszintünket, csökkenti a szív- és érrendszeri
megbetegedések kockázatát, erősíti a csontokat, a fogakat. Magas
magnéziumtartalma miatt megelőzi az izomgörcsöket, és erősíti az
idegrendszered. Menstruáció előtt álló, vagy a már fájdalmakkal
küszködő nők gyakran kívánják a mandulát, és nem véletlenül:
fájdalomcsillapító, nyugtató hatású. A magnézium mellett még számos
fontos vitamin és ásványi anyag gazdagítja, így érdemes rendszeresen
fogyasztanod a hiányállapotok megelőzése érdekében. Olaja kiváló bőr és-hajápoló a dióolajhoz hasonlóan, de akár salátáknál is használhatod.