Csütörtök, 2024-04-25, 8:59 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Október 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Október » 8 » Gyógy-gyümölcs
0:11 AM
Gyógy-gyümölcs
Minden gyümölcs egészséges, hiszen hasznos rostanyagot, többféle vitamint és ásványi sót tartalmaz, nem hizlal, nem növeli a koleszterinszintet, jótékonyan hat a testre és a lélekre. Mindegyiknek más a hatása, és az sem mindegy, milyen állapotban esszük meg.
A nyers gyümölcs – kora reggel – elősegíti az agyműködést, a regenerálódást, a méregtelenítést és a fogyást. A turmixolt gyümölcs, – kora reggel, frissen elkészítve – oxigénnel telítődik mixelés közben. Ezért hatásos a baktériumok és a vírusok ellen. A frissen facsart gyümölcslé – délelőtt fogyasztva – regenerál, és erősíti az emlékezetet.

A sült és főtt gyümölcs – délután vagy este fogyasztva – segít a félelem és a gyengeség leküzdésében, a vér tisztításában. Felfrissíti a lábat, a nemi szerveket és a szemet.

Alma

Délkelet-Ázsiában már a krétakorból is fennmaradt a formájára utaló jel. Elősegíti az emésztést, az urinsav kiválasztását, csökkenti a koleszterinszintet. Jótékonyan hat a bőrre és a nyálkahártyára. Lassítja a hajhullást, és a feledékenység ellen is hat. Lelki bánatra kitűnő orvosság.

Ananász
Állítólag Brazília déli részéből származik, a 16. században került Európába. Javítja a vérkeringést, csökkenti a magas vérnyomást. Hasznos lehet vérmérgezés, valamint érelmeszesedés esetén. Erősíti a boldogságérzetet.
Avokád

A mintegy tizennyolc méteresre megnövő fa ezer éve ismert indiai kultúrnövény. Ötezer virágból csak egy fejlődik gyümölccsé. Gyógyítja a máj, az epe, a gyomor, a bélrendszer betegségét, és idegesség ellen is használ, baktériumölő hatású. Kisimítja a bőrt. Erőt ad a boldogtalan kapcsolat befejezéséhez.


Banán
Dél-Ázsiából származik, nyolcezer éve termesztik. Hatásos lehet fáradtság és valamilyen hiánybetegség ellen, erősíti az idegrendszert és a szívet. Pépes formában gennyes seb gyógyítására is alkalmas. Növeli az ember önbizalmat.
Citrom
A Himalája és Dél-Kína vidékéről származik. Csíraölő, fertőtlenítő hatású, alkalmazható köszvény, reuma, ízületi gyulladás, vese- és májmegbetegedés, trombózis, tuberkulózis, magas vérnyomás és túlsúly esetén. Felvidítja az embert, és új lendületet ad. A szobában tartott citromfácska tisztítja az energiamezőt.
Cseresznye és meggy

A cseresznye őshazája Törökország és Nyugat-Szibéria, a meggyé a Kaszpi-tenger környéke. A cseresznye szívvédő hatású. Alkalmas terhességi hányás megakadályozására, alacsony vérnyomás, alultápláltság és depresszió gyógyítására. A meggy fokozza az életkedvet. Erősíti a májat, az izmokat és az ízületeket. Harmóniát teremt, és felvidít.

Eper
Dél-Amerikából származik. Kimerültség, vérszegénység, tuberkulózis, túlsúly és reumatikus panasz esetén hasznos. Méregteleníti a szervezetet, és erősíti az immunrendszert. Erőt ad a lelki problémák leküzdéséhez.
Görögdinnye
Igazi vitaminbomba (A-, B- és C-vitamint tartalmaz). Több ezer évvel ezelőtt Afrikában és Nyugat-Ázsiában termesztették. Tisztít, salaktalanít, gyorsítja a kiválasztást. Alkalmas reuma, láz, vese- és húgyúti megbetegedés gyógyítására és fogyókúrára. Helyreállítja az ember lelki egyensúlyát, és megnyugtat.
Kivi
A 19. században "kínai egresként” került Európába. Ásványi sóban és vitaminban rendkívül gazdag. Hatásos vérmérgezés, fertőzés és ínyvérzés ellen. Vérképző. Fokozza az életörömöt.
Mandarin
Délkelet-Ázsiából származik. Vérképző és csontépítő hatású. Fokozza az agy, az epe és a vese vérellátását. Megvilágítja a szellemet, és jókedvre derít.
Mangó
Már hatezer éve is termesztették a Gangesz partján. Aktivizálja a nemi hormonokat, a vérkeringést, a bőr funkcióit és a látást. Méregtelenít. Gyógyítja a nyelvet és a foghúst. Lelki biztonságot ad.
Sárgabarack
A napigényes gyümölcs Kr. e. a III. évezredben jelent meg először Nyugat-Ázsiában. Köszvény, reuma, gyomor- és epebántalom, tüdő- és hasnyálmirigy-gyulladás esetén ajánlott a fogyasztása. A szervezet általános kimerültsége esetén is segít. Kiragadja az embert az elszigeteltségből, erőt ad az újrakezdéshez.
Szilva
Görögországból származik, kétezer éves. Kimerültség, vérszegénység, máj- és epeprobléma esetén fogyasztható. Fogyókúrához is hatásos. Influenza vagy nagy vérveszteség után ajánlatos szilvalevet inni. Tágítja a szívet.
Szőlő
Már a középkorban elismerték a gyógyhatását. Fáradtság, felfokozott izgalmi állapot és idegesség, bőrproblémák, alvászavar, székrekedés ellen javasolt. Méregtelenít, csökkenti a koleszterinszintet, fogyasztó hatású. Erőt ad, és megszabadít minden lelki nyavalyától.

Kategória: Gyógyító gyümölcsök | Megtekintések száma: 1163 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): gyógyhatás, székrekedés, kimerültség, alvászavar, középkor, méregtelenítés | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben