Kesernyés íze miatt valaki vagy nagyon, vagy egyáltalán nem
szereti, de senki sem tud iránta közömbös maradni. Egy dolog azonban
biztos: minden egyes részében rejlik valami, ami jótékony hatással van
szervezetünkre.
„A grapefruit az egyik leghasznosabb gyümölcs, hiszen minden része
felhasználható, és tele van az immunrendszert erősítő vitaminokkal és
ásványi anyagokkal. A húsa és a leve gazdag C vitaminban, a magjából
kinyert olaj pedig fertőtlenítő hatású”
A grapefruit nagy mennyiségben tartalmaz C vitamint, illetve
káliumot, kalciumot, és foszfort, míg kisebb mennyiségben B, E és K
vitaminokat, biotint, inozitot és többféle ásványi anyagot is. Magas
C-vitamin tartalmának köszönhetően kitűnő a megfázás tüneteinek
enyhítésére, erősíti az érfalakat, csökkenti a visszér kialakulását,
remek máj- és vértisztító, valamint segít a zsírok lebontásában, ezért
kiváló koleszterinszint csökkentő.
|