Péntek, 2024-04-19, 7:22 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Október 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Október » 9 » Ananász
0:50 AM
Ananász

Az ananász a Broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény. A spanyolok megjelenése előtt már kedvelt gyümölcs volt Közép- és Dél-Amerikában. Eredeti őshazája Dél-Amerika trópusain lehetett.

Tápértéke
Nagyon sokfajta vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Elsősorban nem az egy-egy vitamin vagy ásványi anyag kiugró jelenléte, hanem azok sokszínű előfordulása jellemzi. Provitaminok közül tartalmaz β-karotint, a vitaminok közül különböző B-vitaminokat, C- és E-vitamint.Ásványi anyagai: kálium, magnézium, kalcium, foszfor, mangán, nátrium, szelén, vas, réz és cink.
Tartalmaz egy bromelin nevű enzimet, melynek egyik rendkívül fontos hatása, hogy gátolja a daganatsejtek szaporodását.
Élettani hatások
Segíti az emésztést, csökkenti a vér savtartalmát, illetve elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának könnyebb helyreállítását. Jótékony hatású lehet a hormon készítmények mellékhatására is. Akik hosszabb ideig ilyen jellegű gyógyszert fogyasztottak, azoknak ajánlatos az ananászlé kúraszerű fogyasztása. Az ananász fogyasztásával hozzájárulhatunk a menstruációs zavarok és az ezzel járó kellemetlenségek enyhítéséhez, mihamarabbi rendezéséhez is.
A népgyógyászatban alkalmazták gyomorbántalmak, emésztési zavarok, bélproblémák enyhítésére, kezelésére, továbbá fájdalmaknál, lázcsillapításnál, gyulladásoknál, valamint immunerősítőnek és menstruációs panaszoknál. A hosszú tél okozta depresszió ellen is hatásosnak vélték.

Kategória: Gyógyító gyümölcsök | Megtekintések száma: 984 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): emésztés, mellékhatás, immunerősítő, gyomorbántalom, hormon, depresszió | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben