A „Goji” növénytanilag a burgonyafélék családjába tartozik, latin
neve Lycium barbarum. Az egyik legfontosabb , amit tudni kell róla,
hogy gátolja az öregedést és egészségjavító hatással bír. Mind Kínában,
Mongóliában és Tibetben igen fontos tápanyagként és roborálószerként
tartják számon.
A Goji berry a világ második leggazdagabb C-vitamin forrása!
...
Tovább »
|
A napraforgók
családjába tartozik. Két, két és fél
méter magasra is megnő. Régebben a szegények
eledelének
tartották, mert igen csak igénytelen növény,
nehéz körülmények között is jól
terem. Tápértéke
...
Tovább »
|
A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B provitamin komplex, C, E, G és K vitaminokat. Nagy mennyiségben található benne béta-karotin, amelynek fontos szerepe jut az emberi szervezetben, a zsírban oldódó A és D vitamin képződésében. Gyógyhatását tekintve, gyermekkorban hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez. Elősegíti a vér savtalanítását, ami a máj működésében játszik létfontosságú szerepet. Ha a máj tisz
...
Tovább »
|
Már
több mint 2000 éve nagy becsben tartják a spárgát nem csupán, mint
kulináris élvezeti cikket, hanem mint gyógyító hatású növényt is. A
Mediterrán vidék keleti részéről származik. Úgy vélik, hogy már az ősi
Egyiptomban is termesztették, mert ásatásoknál találtak maradványokat.
A középkorban feledésbe merült a spárga, aztán a XVIII. században újra
felfedezték, és a francia udvar, főként XIV. Lajos asztalá
...
Tovább »
| |