Füge - 22 Április 2011 - Blog - Unicita
Hétfő, 2016-12-05, 9:43 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Április » 22 » Füge
8:18 PM
Füge



A füge évezredek óta ismert gyümölcs, az Égei–tenger vidékén már időszámításunk előtt 2000 évvel is termesztették. Az ókorban fontos élelmiszer volt, hisz magas cukor tartalma miatt sokáig eláll. A rómaiak ételeik édesítésére használták, a görög atléták „doppingszere” volt, a birkózók erejük növelésére ették.

A friss, érett füge nagyon tápláló, és könnyebben emészthető , mint az aszalt, viszont az aszalt fügében sok B1-, B6-vitamin , kalcium, vas, réz, magnézium, cink, élelmi rost és cukor van.
Orvosi felhasználása valószínűleg egyidős az emberiséggel:
torokfájás, meghűlés estén, daganatos betegségek, májbajok, székrekedés, fekélyek, kelések és bőrkiütések gyógyítására, sőt sebtapaszként is alkalmazták.

Ha meleg a nyár és az ősz eleje hazánkban is megterem a dombok déli lejtőin.
Lekvár, gyümölcslé készíthető belőle. Elősegíti az emésztést. Jó hatással van az idegekre, gyógyítja a gyulladásokat. A szárított gyümölcs édesítőként is használható.
Kategória: Gyógyító gyümölcsök | Megtekintések száma: 308 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): bőrkiütés, fekély, füge, meghűlés, kelések, májbaj | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2016 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben