Kedd, 2024-04-16, 8:57 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Április » 22 » Kiwi
7:35 PM
Kiwi


A kiviről bebizonyították, hogy az egyik azok közül, amelyeknek legjobb hatása van az egészségre. A kivi értéke az ásványtartalmában van. Sok káliumot tartalmaz, valamint van benne boron is. Vitaminok közül kiemelkedő mennyiség van A-vitaminból, C és K-vitaminból. A kivi azért is jó vitamin forrás, mert szinte kizárólag nyersen fogyasztjuk hasznosítva minden vitaminját. Ez elsősorban a C-vitaminra vonatkozik, de a K-vitamin is vízben oldódik.
C-vitamin tartalma lehetővé teszi, hogy az egész testre kiterjedően megőrizze egészségünket.
Hatékony továbbá a gyulladásos betegségek gyógyításában
K-vitamin tartalma a vér alvadékonyságát biztosítja.Hat a vesék munkájára, erősíti a csontokat.
Krónikus fáradtság:
A krónikus fáradtságot a rohanó életmód is kiválthatja, de lehet ásványhiány következménye is. Vannak vegyszerek, amelyek fogyasztásával kioldódik a szervezetből egyes életfontosságú ásványi só, mint a kálium. Ha huzamosabb ideig szedtünk vízhajtó gyógyszert, lassan kioldódik a kálium a és fölbomlik a folyadék-nátrium egyensúly a szervezetben. Tehát ilyenkor már nemcsak a káliumot, de a sót is kell pótolni, természetes forrásból. A kivi bővelkedik szerves nátriumban és káliumban is.
Természetes antioxidáns:
Ha két kivit elfogyasztunk elegendő A és C vitaminhoz jutunk a nap folyamán. C vitaminból két napra valóra is jutna, ha a szervezet tudná tárolni ezt a vitamint. A fölösleg távozik a vizelettel és másnap újra el kell látnunk a szervezetet, lehetőleg természetes forrásból. A vitaminokkal a szervezet könnyen felveheti a harcot az oxigén szabadgyökök ellen, amelyek szabadon cirkálnak a sejtek között és megsértik a sejtek falait. Így alakulnak ki a mutáló sejtek, illetve a rák. Ha azonban jelen vannak az antioxodánsok, a sejteknek védelmet nyújtanak.
Erősíti a csontokat:
A kiviben ugyan nincs nagy mennyiségű kalcium, de ha figyelembe vesszük a magnézium tartalékát láthatjuk hogy a két elem felszívódásához megközelítik a jó arányt. Ha boront is tartalmaz a táplálék, ez a folyamat még sikeresebb lehet. A kiviben előforduló boron nemcsak segíti a kalcium felszívódását, de megakadályozza a kioldást is. A boron jól együttműködik a kalcium és magnézium mellett a foszforral és a D vitaminnal a csontok és az izmok ellátásában. A kiviben előforduló K vitamin is hat a csontok összetételének javítására.
Csökkenti a koleszterint:
A vértisztításhoz alaposan hozzájárul a kálium a szervezetben. Hat továbbá az izmok erősítésére, a szív működését a magnéziummal és a kalciummal együtt szabályozza. A kalciumra szükség van a káliummal együtt, hogy csökkenjen a vérnyomás, valamint a vér koleszterin szintje. Így a kivi kitunő vérnyomás és koleszterin csökkentő.
Csökkenti az izomveszteséget: A kivi magas káliumtartalma következtében ez a gyümölcs az egyik legtáplálóbb a test számára. A kálium ugyanis szükséges a test energia képzéséhez és az izomzat összetételéhez. Az izmok szerkezeti fenntartásához a kalcium, foszfor és magnézium is szükséges. A kiviben mindez megtalálható. Ha hiányoznak, mert rossz az emésztés vagy nincs a táplálékunkban, különösen az idősebb korban, akkor látható mennyiségben megtörténik az izomfogyás. A kiviben van elegendő ásvány a pótlásra, valamint serkentőleg hat az emésztésre
Kategória: Gyógyító gyümölcsök | Megtekintések száma: 1612 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): vese, kiwi, gyulladás, egészség, ásványhiány, vér | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben