Péntek, 2024-11-22, 3:57 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Április » 22 » Dió
8:07 PM
Dió


Indiában, Perzsiában, Galileában már 8000 éve ismert, a görögök és a rómaiak is termesztették. A honfoglaló magyarok Ázsiából hozták magukkal.
B1-, B2-, B6-, C-, és E vitamint, kalciumot, magnéziumot, telítetlen zsírsavakat, fehérjét, zsírt, élelmi rostot tartalmaz.
A hibás szemeket sohasem szabad elfogyasztani. A hőkezelés, a sütés során a dió elveszíti tápanyagtartalmát.
A fiatal zöld diót ecetben savanyíthatjuk, befőttnek eltehetjük. Az érett diót desszertként, töltelékekhez, édességekhez, fagylalthoz, süteményekhez, salátákhoz, vegetáriánus ételekhez, a dióolajat salátaöntetekhez használhatjuk.
A néphit a jó egészség és a szerencse jelképének tartja.
Rendszeres fogyasztása: csökkenti a vér koleszterin szintjét. A levelekből készült teát bélhurut, bélférgesség és magas vérnyomás ellen ajánlják.
Magas fehérjetartalma: viszont könnyen okozhat bőrkiütéseket, -gyulladásokat.
Energiatartalma:655 kcal/100 g.
Kategória: Gyógyító gyümölcsök | Megtekintések száma: 1102 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): vérnyomás, bélhurut, dió. koleszterin, tea | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben