Az alma tartalmaz
kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, A,
B komplex és C vitamint. Gyógyhatását a benne lévő ásványoknak köszönheti,
amelyek az emésztési rendszerre hatnak. Magas a pektin tartalma, ami a sejtfal
alkotó része. Fontos továbbá a héja, a cellulóz része, amely segít kisöpörni a
beleket. Általánosságban véve, az alma tisztító hatású. Depressziós betegség és
alacsony vércukorszint esetén - amikor az agy nem kap elég glükózt – ajánlatos
az alma fogyasztása. Az alma savas tartalmával hozzásegít a gyomor és a belek
mozgásának meggyorsításához. Pektin tartalma segíti az anyagcserét, valamint
képes feloldani azokat a zsírokat (triglycerideket), amelyek a koleszterin
lerakódását okozzák. Kiemelkedő a vér-, és máj-, vesetisztító tulajdonsága.
|