A keletiek csodaitala rák és szívbetegségek elleni
vegyületeket, vitaminokat, ásványi sókat, fluoridot tartalmaz. A zöld
tea rendszeres fogyasztása több krónikus betegség kialakulását
megelőzheti. Többek között olyan vegyületeket tartalmaz, melyek
csökkentik a rák bizonyos fajtáinak és az érrendszert érintő
megbetegedések esélyét. Aki szellemi teljesítőképességét szeretné
növelni, illetve fáradtságérzetét csökkenteni, ihatja tea formájában
is. A benne található koffein csak fokozatosan szívódik fel a bélben,
míg a kávénál ez lökésszerűen történik meg a gyomorban, erős
szívdobogást és ingerlékenységet idézve elő. Hatóanyagai: polifenolok, vitaminok és ásványi sók, fluorid Hatása: - Szellemi serkentő - Daganatgátló: Japánban
és Kínában, de az USA-ban is egyre több kísérletet végeznek a zöld
teának a rák megelőzésében játszott szerepével kapcsolatban. Kínában
bebizonyosodott, hogy azok a férfiak és nők, akik hetente legalább
egyszer isznak teát, kevesebb eséllyel betegednek meg végbél-,
hasnyálmirigy- és vastagbéldaganatban, illetve a betegség esetleges
kialakulása során lelassul a rákos sejtek burjánzása - Érvédő: A
verőerekben kialakuló érszűkület első fázisa az LDL-koleszterin
szerkezetének átalakulása, melynek következményei a szív- és
érrendszeri panaszok megjelenése. A zöld tea polifenoljainak
antioxidáns hatása gátolja ezt a folyamatot, azaz keringési problémáink
megelőzésében is jelentős szerepet tölthet be. Ahhoz azonban, hogy a
polifenolok ki tudják fejteni jótékony hatásukat, napi minimum 240-320
mg elfogyasztása szükséges - Fogvédő: Fluoridtartalmának köszönhetően a fogszuvasodás megelőzésében is fontos szerepet játszhat. (természetesen cukor nélkül fogyasztva) - Serkenti a zsírbontást: Zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok is igazolták – Napi háromszor egy csésze zöld tea a főétkezések után havonta minimum egy-két kilogramm súlycsökkenéssel jár
|