Szerda, 2024-04-24, 9:52 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Október 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Október » 8 » Virágokban a gyógyerő
7:55 PM
Virágokban a gyógyerő
Dr. Edward Bach wales-i orvos az 1930-as években rájött, hogy bizonyos virágok energiarezgései gyógyító hatással vannak az emberi pszichére. Felismerte, hogy a lelki egyensúly felborulása áll a különböző betegségek kialakulásának hátterében, ezért a lelki hatáson keresztül gyógyíthatók a testi panaszok is.
- Bach doktor kórházi orvosként dolgozott. Hogyan jutott el a felfedezéshez, amely az emberi psziché és egyes virágok energiájának kölcsönhatását mutatta?

- Már kórházi orvosként rájött, hogy a betegeken nem személytelenül, tüneti kezeléssel kell segíteni. Szerinte csakis holisztikusan, az ember karakterét, érzelmeit figyelembe véve lehet gyógyítani. Hitvallása a következő volt: „Ne a betegséget kezeld, hanem az embert!”
Nem a tünetek megszüntetésére kell törekedni, hanem az okokat kell feltárni, hiszen ha az okot nem szüntetjük meg, akkor a korábbi helyett majd másik tünetet hoz létre. Kísérletekbe fogott, melyek során rájött, hogy hasonlót a hasonlóval lehet gyógyítani – ekkor még nem ismerte a homeopátiát. Később tanulmányozta Hanemann nézeteit is, de rájött, hogy a homeopátia túl bonyolult. Ő az egyszerűség elvét vallotta, mert arra törekedett, hogy gyógymódja minél szélesebb körben alkalmazható legyen. Egy idő után otthagyta kórházi állását, és egyre többet tartózkodott a természetben. Sorban fedezte fel a 38 gyógyírt, amikor pedig az utolsót is megtalálta, tudta, érezte, hogy nincs több. Nem sokkal később, 50 évesen halt meg, pedig nem volt beteg. Egyik reggel egyszerűen nem ébredt fel – teljesítette a feladatát.
- Bach doktor szerint tehát minden betegség lelki okokra vezethető vissza?

- Igen, azt vallotta, hogy a betegség mindig a személyiség és a lélek közötti konfliktus eredménye, melynek során diszharmónia, törés keletkezik Spirituális Énünk és az emberi személyiség között. A betegség azonban nem büntetés, hanem lehetőség a korrekcióra. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra, megakadályozza, hogy további kárt okozzunk, és visszavezet arra az útra, amelyről nem is kellett volna letérnünk. Lelkünk mindig olyan élethelyzetbe hoz, olyan feladat elé állít minket, amely a fejlődésünknek legjobban megfelel, ahol a szükséges leckét a legjobban megtanulhatjuk. Mivel a betegség nem anyagi eredetű, materialista módszerekkel soha nem lesz igazán gyógyítható. Még ha az ilyen kezelés látszólag eredményre vezet is, csupán rövid enyhülést jelent a kiváltó ok megszüntetése nélkül.

- Milyen mechanizmus alapján hatnak a gyógyírek?

- Míg a gyógynövények hatóanyagai biokémiai úton fejtik ki hatásukat, a virágesszenciák energetikailag hatnak. Segítenek helyreállítani a lélek és a személyiség között megbomlott harmóniát. Bizonyos magasabb rendbe tartozó, vadon növő virágok, bokrok és fák magas frekvenciájuk révén rendelkeznek azzal az erővel, hogy növeljék rezgéseinket, és megnyissák csatornáinkat spirituális énünk üzenetei számára. Megnyitják az utat a számunkra szükséges erények előtt, és elmossák a szenvedéseket okozó hibákat. Nem azzal gyógyítanak tehát, hogy közvetlenül megtámadják a betegséget, hanem azzal, hogy felsőbb énünk harmonikus rezgéseivel árasztják el testünket. Ezáltal pedig a betegség úgy olvad el, akár a hó a nap sugaraitól.

- A virágesszenciák mindenféle lelki problémára megoldást jelentenek?

- Bach doktor hét csoportba sorolta a lélek diszharmonikus állapotait, melyek teljesen lefedik azokat a problémákat, amelyek eltérést jelentenek az egyensúlyi helyzettől. A gyógyírek alkalmazhatók átmeneti hangulatingadozások esetén ugyanúgy, mint hosszan tartó, mély gyökerű nehézségeknél. Az okokat természetesen először egy alapos beszélgetés során fel kell tárni. Fontos azonban, hogy a már tudatosult problémákat kezeljük. Ne az alapján állítsuk össze a keveréket, hogy mi kívülállóként mit érzékelünk problémának, hanem amiről az érintett úgy érzi, hogy gondot okoz neki. Bach doktor azt vallotta ugyanis, hogy mindenki önmagát gyógyítja, amihez elengedhetetlen a megfelelő önismeret, a problémák felismerése, tudatosítása. Fel kell ismernünk félelmeinket, hibáinkat és gyengeségeinket ahhoz, hogy a betegség távozzon tőlünk. Mivel a betegség a lélek és a személyiség közötti konfliktus következménye, másképp nem is irtható ki, csakis szellemi erőfeszítések árán. Egy jó terapeuta természetesen rengeteget segíthet ebben a folyamatban, melynek végén a páciens által elmondottak alapján összeállítja a megfelelő keveréket.

- Mi az említett hét csoport, amely a 38 gyógyírt tartalmazza?


- Az első a félelem problematikájához kötődik. Ide tartoznak az ismeretlen eredetű félelmek és aggodalmak ugyanúgy, mint a megnevezhető dolgoktól való félelmek, a mélyre ható, nagyon erős félelem, és a másokért való túlzott aggodalom. A második csoport tartalmazza a bizonytalansággal kapcsolatos problémákat, így például azt, ha valaki döntésképtelen, határozatlan, bátortalan, lehangolt, kétségbeesett, halogató. A harmadik csoportba azok a problémák tartoznak, melyek a környezetünk iránti közömbösségre vezethetők vissza. Például az ábrándozás, a jelen iránti érdeklődés hiánya, a túlzott kötődés a múlthoz, az apátia, az energiahiány, a kimerültség, a megmagyarázhatatlan, mély búskomorság, és a hibákból való tanulás képtelensége. A negyedik csoport a magány kérdésköre. Nem mindegy, hogy mire vezethető vissza az, hogy valaki magányossá válik: a büszkeségre, a türelmetlenségre vagy esetleg az önközpontúságra? Az ötödik csoport a külső befolyások iránti túlérzékenység kérdéseit tartalmazza. Ide tartozik, ha valaki nem képes szembenézni a problémákkal, ha gyenge akaratú és könnyen befolyásolható, ha nem jól kezeli a változásokat, ha irigy és féltékeny. A hatodik csoportba sorolható minden, ami a levertséggel, kétségbeesettséggel kapcsolatos: az önbizalomhiány, a bűntudat, az extrém lelki gyötrelmek, valamilyen sokk utóhatásai, mások hibáztatása, a torz önkép, stb. A hetedik csoport a másokkal való túlzott törődés eseteit tartalmazza. Így például ha valaki birtokló, túlzottan gondoskodó, vagy túlságosan lelkesedő, ha rugalmatlan, uralkodó hajlamú, másokkal szemben intoleráns és kritikus, vagy éppen önmagával túl szigorú.

- A virágcseppek alkalmazása milyen szabályok, megkötések alapján történik?

- A terapeuta által elkészített keverékből naponta minimum 4x4 cseppet kell szedni ahhoz, hogy az esszenciák kifejthessék hatásukat. A maximális adagolás azonban nincs meghatározva, az illető annyiszor szedje, ahányszor úgy érzi, szüksége van rá. A virágcseppeket nem lehet túladagolni, függőséget sem okoznak. Bárki számára alkalmazhatók, így várandósok, csecsemők, állatok, növények esetében is, de például a változókor idején, vagy a haldoklás folyamatának megkönnyítésénél is nagy segítséget nyújthatnak a cseppek. A gyógyírek semmilyen más szerrel nem ütköznek, bármivel be lehet venni őket.

- Mennyi idő szükséges ahhoz, hogy a hatás jelentkezzen?

- Mindenki egyénileg reagál, van akinél már három napon belül érzékelhető a változás, van akinél néhány hét múlva. Az azonban általánosságban is elmondható, hogy 2-6 héten belüli időszak alatt biztosan történik változás. A virágok energiája azonban nagyon finoman hat, lehet, hogy eleinte mi magunk észre sem vesszük a változást, esetleg csupán a környezetünk visszajelzései mutatják.

- Nem lehetséges, hogy csupán a szer hatásába vetett hit gyógyít, és nem maga a szer?

- Nem placebo-hatásról van szó, ezt az állatoknál és növényeknél elért eredmények bizonyítják.

- Többféle esszencia kapható, a terapeuták is különféle eredetű szereket alkalmaznak. A hatás szempontjából mindegy, hogy melyiket használjuk?

- Bach doktor rengeteget kísérletezett, hogy megtalálja azokat a termőhelyeket, amelyek a legmegfelelőbbek az egyes virágesszenciák energetikája szempontjából. Az angol Bach Center azóta is ezeken a meghatározott helyeken gyűjti be a növényeket. Az így létrehozott anyatinktúrákból készülő gyógyírektől várható az az eredmény, amely Bach doktor életművéhez méltó. Ő így vallott az egészségről: „Az egészség jogosultságunk. Ez a teljes egyesülés a lélek, a szellem és a test között, és ez nem elérhetetlen, hanem egyszerű és természetes cél.”

Kategória: Gyógyító virágok | Megtekintések száma: 846 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): diszharmonia, edward bach, probléma, virágeszencia, beszélgetés, egyensúly | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben