Péntek, 2018-02-23, 5:52 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 15 » Vénusz
11:34 PM
Vénusz


Az emberi kapcsolatokra ható Vénusz a társas hajlam a romantika a szerelem a szépség a béke, a kényelem, a harmónia és a női természet bolygója. Az érzékiséget, a gyengédséget, a gyönyört, a házasságot, a párkapcsolatot, a művészeteket és a művészi hajlamot befolyásolja.Valójában a Vénusz volt az a bolygó, ami amely az idők kezdete óta, leginkább elbűvölte az embereket.
Esthajnalcsillagként is ismerik, noha éjfélkor soha sincs a horizont felett. Nem csoda tehát, hogy a görög mitológiában Aphroditéról szóló mítosz is kétarcú.
E kettősséget, Phószphorosz és Heszperosz istenek alakja jelképezi. Phoszphorosz a Napot megelőző hajnali csillag, a komoly találkozást bevezető gyengéd szerelmi játék. Heszperosz ezzel ellentétben az esti csillag, amely a csendes szerelmet, az összetartozást jelképezi. A hagyomány szerint, az esti csillag kíséri nászágyba az újdonsült párt.
Már születésének körülményei között is kettősség van, az egyik szerint apja Zeusz, akinek villáma megérintett egy kagylót, és a tenger habjai közül kiemelkedett ki az istennő.
Másik nézet szerint, Uranosz az apja, akinek kifolyó véréből keletkezett a szépséges Aphrodité.
Ciprus szigetén ( itt bányásszák a legtöbb rezet, ami a Vénusz féme) volt kultuszának egyik középpontja, e szigeten terültek el gyönyörű kertjei, amelynek kerítését és kapuját, férje Hepaisztosz a kovács készített.
Az istennő ébreszti fel a szerelmi vágyat, hatalma mindenkire kiterjed, ( kivéve Athénét, Artemiszt és Hesztiát.)
Még a tengernek is parancsol, kedvező szelet, szép időt ad a hozzá fohászkodó utasoknak.
Ugyanakkor megbünteti azokat, akik nem ismerik el a szerelem hatalmát vagy dacolnak vele.
Aranyszekerét verebek húzzák, kedvenc madarai a galambok. Amerre jár az egész természet megújul, az embereket boldogság önti el. Szent növényei az alma és a rózsa. Többször szerelmi kalandokba bocsátkozik halandókkal, istenekkel egyaránt.
Amikor egyszer Árésszel volt együtt, Héliosz észrevette őket és értesítette Hepaisztoszt, aki egy bűvös aranyhálóval foglyul ejtette őket, hogy az istenek nevessenek a póruljárt szerelmespáron. Csak Poszeidon kérésére engedte őket szabadon.
Minden férfiban és nőben megvan a Vénusz-elv , amiben igen nehéz megtalálni az egyensúlyt.
Aphrodité-Vénusz a nőnek a férfi iránt érzett vágyát és a tökéletesség felé törést szimbolizálja. Tudja, hogy nincs boldogság, szenvedés és nincs győzelem, áldozat nélkül. Aki tökéletes boldogságra vágyik, annak előbb végig kell járnia Sztüx vizeit.
A nemek találkozásában Aphrodité-Vénusz és Árész-Mars állnak természetes feszültségben egymással. Azonos mértékben kell kötődniük egymáshoz, különben szerelmük puszta nemi kapcsolattá válik.
A Vénusz a horoszkópban arról ad felvilágosítást, hogy általában mit találunk szépnek, hogyan próbálunk harmóniát teremteni, milyen az ízlésünk , milyen típusú emberekkel jövünk ki jobban, kiket kerülünk. Hogyan teremtünk kapcsolatokat. Mit találunk értékesnek, mely dolgok adják nekünk a személyes biztonság érzését. Mi okoz örömet és beteljesülést.
Mennyire vagyunk odaadóak, megértőek mennyire tudunk másokra figyelni, illetve, hogyan tudjuk mindezt befogadni.

Kategória: Bolygók | Megtekintések száma: 954 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): harmónia, vénusz, kényelem, Romantika, hajlam, béke, gyönyör, érzékiség, szépség | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben