Péntek, 2024-04-19, 5:02 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 14 » Uránusz
8:42 PM
Uránusz


A szabadságot, az újítást és a különcséget szimbolizáló Uránusz az önállóság, az eredetiség, a találékonyság, a gyökeres változás, a zsenialitás, az asztrológia és az okkultizmus bolygója. Kiszámíthatatlanságot, hirtelen cselekvést, ösztönös megérzéseket és erős impulzusokat idéz elő.

A görög mitológia szerint Aither és Hemera fia, valamint Gaia férje volt a nagynevű földi életalapító. Gyermekei a hekatonkheirek, küklópszok, titánok és titániszek voltak.

 

A bolygó Uránusz a hetedik a Naptól és a Teremtő kilencedik fiának, Uránusznak a lelkét kapta.

 

Legjellemzőbb tulajdonságuk, hogy nemcsak nem szeretnek, de nem is tudnak egy helyben maradni. Számukra az élet egy örök előrehaladás, örök építés, újjáépítés és jövő felé tekintés.

 

Éles elméjű, gyors és minden adottsággal megáldott emberek, akik képesek az élet leghihetetlenebb feladatait is izzadság nélkül megoldani. Ez a képességük gyakran a vezető székbe penderíti őket, anélkül, hogy különösebben akarnák. Szabad lelkek nagyon jó ösztönnel megáldva.

 

Igaz, hogy gondolataik nem ismernek határokat, azonban sohasem tesznek olyat, amit mások esetleg rossz szemmel nézne vagy szégyenkezni kellene miatta. A beilleszkedési vágyuk igen erős, ezért sohasem csak saját magukat, hanem az egész csoportot vagy társadalmat nézik.

 

Szeretik a változatos ételeket és nyers dolgokat.



Uránosz neve "Eget" jelent, uralkodik az égbolton és a csillagokon. Minden éjjel leereszkedik a földre és sok gyermeket nemz vele. Az Uranosz legendát (Kronosz kapcsán már ecseteltem.)
A mítosz több olyan témát is tartalmaz, ami az emberi lélekben működik : Elégedetlenség a megteremtett dolgokkal, amelyek nem olyanok, mint amit elképzeltünk.
Harc az öregek és fiatalok között, az új és régi között, harc a konvenciók és az ember individualitása között.
Uranosz székhelye nem a föld és nem a földi realitás, hasonlóképpen a uránikus vagy vízöntő jellegű emberek sem élnek testükben, vagy érzelmeikben, leginkább szellemükben.
Az új eszmék iránti fogékonyság és ideáljainak tartossága jellemzi.
Ám amikor az elképzelt dolog konkretizálódik, vagyis testet ölt beleütközik a határokba korlátozásokba.
Uránosz mítoszában megtalálható a tökéletesség utáni törekvés, ami minden realizált dologban összeütközik az anyagi világ tökéletlenségével, vagyis a gyakorlati valóság nem felel meg az elképzeléseknek.
Az Uránusz, a Merkúr felsőbb oktávjaként az intuíció, a váratlan felismerés jelképe. Ami csak látszólag jön egyik pillanatról a másikra. Minden intuíciót az adott dologgal hosszadalmas foglalkozás előz meg.
A belső emberi erőkben rejlő új dimenziókat mutatja meg
Az Uránusz a horoszkópban a következőkről szolgálhat felvilágosítással: Mely életterületen élhetünk meg hirtelen felismeréseket, új, eredeti ötleteket, hol van erős vágyunk a változásra, hol érzünk vágyat az újításra , tökéletesítésre. Ahol az Uránusz áll, ott abszolut igazságot keresünk. Melyik életterületen hajlunk a szokatlan, váratlan cselekvési módokra.

Kategória: Bolygók | Megtekintések száma: 1109 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): cselekvés, mitológia, hirtelen, gondolat, uránusz, élet | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben