Kedd, 2024-04-23, 9:24 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Június » 9 » Türelem
7:04 PM
Türelem


Csupán kétféle ember él a földön, aki foglalkozik önmagával, a helyzetével és aki nem akar, vagy tud változtatni azon a meggyőződésén, hogy az ő lehetőségeit a körülményei bizony behatárolják. Az egyik berendezkedik a kényelmes életre, maga köré rendezi szép komfortosan a mindennapokat, jókat eszik, alszik, szerelmeskedik, a másikunk - te is meg én is közéjük tartozol - úgy hiszi, hogy ennél magasabb rendű céllal élünk itt a Földön és történnek velünk a dolgok úgy, ahogy. A "miért" kezdetű kérdések kutatását néha hatalmas lendülettel tesszük, máskor legyőzve érezzük magunkat a mindennapi tapasztalások által. A velünk történő események okainak tisztázása elkerülhetetlen, de mindennek megvan az ideje. Ahogy ideje van a vetésnek és ideje a lefekvésnek, a gyermek születésének pont ilyen saját üteme van fejlődésünknek, érzékszerveink finomodásának, hogy elfogadjuk az Univerzum jótékony terelgetését. Az ipari civilizáció korában élő ember a sietségre van programozva, hogy a rengeteg impulzus közül nehogy lemaradjunk valamiről. Ehhez képest még mindig "a lassan járj, tovább érsz" mondás igazságára hívom fel a figyelmet. Pontosabban a saját ritmusod üteme a számodra legmegfelelőbb. Nincs miért rohannod, nem maradsz le semmiről!

Tipikus emberi vonás, hogy görcsösen akarjuk megmondani, egyszerűen tudni, mikor és hogyan érjük el a végeredményt, ám a megoldáshoz vezető utat szívesen kihagynánk, pedig ott a lényeg, abban a fejlődés. Vagyunk annyira arrogánsak, hogy a Kozmosznak is mi akarunk parancsolni! A vicc az, hogy pontosan és szépen sorban meg is kapjuk, amit rendeltünk, csak kérdés mennyiben és hogyan szolgálta ez a mi építkezésünket, a valóságunkat? Vajon tudhatjuk, hogy mi a jó nekünk? Mindaddig, amíg a benned zajló folyamatokra nem tudsz úgy tekinteni, mint a lehető legépítőbb eseményekre, melyek történhettek veled, amíg nem vagy hálás azért, aki vagy és azért ahol tartasz, addig az állapotig csupa ellenállást tapasztalsz magadban, belül. Beavatásod az emberi lét rejtelmeibe várat magára, ha türelmetlen vagy, ha nem dolgozol következetesen a helyzeteid okának felkutatásán. De nem maradsz le semmiről, minden pont úgy és pont akkor áll a rendelkezésedre, ahogy arra megérettél, ahogy annak ideje van. A türelem akaratod egyfajta átadása, amivel elismered te is része vagy az Univerzumnak. Rezgésszinted határozza meg, hol tartasz az önmagadhoz vezető úton. Ahogy egy keleti tanító mondja: véges léted teljes átalakítása elvezet végtelen Énedhez. Keressed ezt az utat, ne légy türelmetlen!

Nem az a csoda, hogy az Univerzum teljesíti az ember akaratát, hanem az, ha te beteljesíted, elfogadod, aláveted magad annak a célnak, amiért születtél. Pont abban az ütemben, ahogy arra alkalmas vagy, te és senki más!


Kategória: Ezoterika | Megtekintések száma: 1088 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): lassan, jár, komfort, kényelem, föld, megoldás, élet, Rohanás, görcsösen, türelem | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
3 Trockij  
0
De ha nem akarok valamit görcsösen, akkor miért nem sikerül? :)
Mit teremtsek meg? Meg volt minden, ami "úgymond" lehetőség lett volna.. mégsem az kell az embereknek, amit én tudok adni.. vagy nem a megfelelő időben/helyen/embernél próbálkozom? Lehet.. de már belefáradtam, h keressek bármi olyat, ami nekem jó.. mert olyan nincs.. és ne mondd, h olyan nincs, h nincs, mert van :)

Önmagammal tisztában vagyok.

2 Unicita  
0
Troc, ez a baj a türelmetlenség...ott a kulcs szó a türelem. Ha valamit görcsösen akarsz nem lesz belőle semmi. Pontosan fogalmazd meg mit is akarsz valójában, akár össze is írhatod. Vonzástörvény...Neked kell megteremteni a lehetőséget, hogy jöjjön is amit szeretnél, önmagaddal kell tisztába lenni elöször. smile

1 Trockij  
0
Tehát mindig várjunk és várjunk? De meddig? Nem gondolod, h ha az ember sokáig vár, egy idő után megunja az egészet és szarik rá? A várakozás önmagában is dühítő.. főleg az Általad említett "felgyorsult világban".. utálnak az emberek várni a buszra, a kajára, a másik válaszára, stb.. akkor miért éppen az útkeresésre várjanak?
Persze.. mindenkinek van egy út kijelölve. Ez nem vitás.

S egyszer majd teljesíti az Uni mindenkinek a kívánságát? Ezt mégis honnét veszed? :)

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben