Péntek, 2024-04-26, 6:54 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Szeptember 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Szeptember » 10 » Szeretni és szeretve lenni
12:33 PM
Szeretni és szeretve lenni

A nők olyan nagy feneket kerítenek a szeretetnek - mondják a férfiak. A gondoskodást leszámítva, valóban nemigen van még egy olyan egyetemesen meglévő női vonás, mint a szeretetadás és kapás iránti vágy. A szerelem eggyé ötvözi a testi és az érzelmi törődést, egybeolvadást és kötődést teremtve a szeretett férfival. Ennél szinte semmit sem értékelnek többre a nők. Ezt a kötődési készséget egészen kicsi kortól fejlesztik az anyával való közös tevékenységek. Természetes pl. ha a kislány a "mama legjobb kuktája" lesz, aki utánoz mindent. Így tanulja meg a kislány, hogy a lányből asszony lesz egyszer. Életének ez ad folyamatosságot, és bármilyen sok apróbb vagy nagyobb dologban különbözzék is majd anyjától, a vele való mély összetartozás érzése mindig megmarad.

Ez a mélyből jövő biztonság, ez a törődésre, szeretetre és gondozásra való képesség adja a női vonzerő legnagyobb részét. Ő a híd a szeretet és bensőségesség birodalma felé, amely olyan nagyon régóta el volt zárva a férfiak elől.

A harmadik tényező, úgy fogalmazhatnánk meg, hogy: A nő a férfi hídja a Belső Világ felé.

És pontosan ez az, amit a legtöbb férfi a nőben keres: biztonságos kikötőt, egy gyengéd érintést és a saját belső békéjéhez visszavezető hidat. A legtöbb férfiban él a vágy, hogy valakihez bensőségesen hozzátartozzon, és azt gondolja, hogy ennek egyetlen férfias módja van: a szeretkezés. A nő azonban szeretetet és gondoskodást akar nyujtani, otthont és családot teremteni és okkal gyanakszik a férfi szexuális motivációjára. Szeret-e vajon? Akarja-e szerelmemet? A férfi fél az intim szeretet kimondásától és szivesebben fejezi ki szeretkezéssel ezt a érzést.

De miért olyan fontos a nőnek, hogy szeressék? Miért vonakodik vagy éppen utasítja el kategórikusan , hogy pusztán az örömért szeretkezzen, ahogyan a férifiak? Miért mond a nő nemet a szexre még olyankor is, amikor valójában kedve lenne hozzá?

Erre a választ a negyedik tényező adja meg, mely szerint a nő ha nemet is mond, közben az igen-re gondol.

A nemek háborújában 2 női és 2 férfi alapszabály donimál a mai napig. Első férfi szabály: A férfitől elvárták, hogy bármely kívánatos nő iránt vonzódjon. Ha sikerült egy máshoz tartozó nőt meghódítania, bizonyította férfiasságát és megerősítette dominanciáját a másik férfi felett. Második férfi szabály: A férfinak joga volt megkövetelni, hogy asszonya hűséges, lányai pedig érintetlenek legyenek. A férfinak joga volt hozzá, hogy becsületébe vágó cselekedetként büntesse, ha felesége vagy lánya áthágta ezt a szabályt.

Első női szabály: a menyasszonynak szűznek kellett lennie, a feleségnek pedig csak férjével lehetett nemi kapcsolata.

Második női szabály: az a nő, aki megszegte az 1.sz. szabályt, végzetes következményekkel is számolhat.

Ezek a szabályok nem voltak tekintettel a nő érzelmeire vagy természetes vágyaira, a férfinak ahol csak lehetett szexuális kapcsolatot kellett létesítenie, miközben a nőtől azt várták, hogy csak az őt birtokló férfival legyen kapcsolata. Ezt a kettős mércét szigorúan, sőt nemegyszer brutálisan érvényesítették.

Egyes társadalmakban már a házastársi hűtlenség puszta gyanúja is teljes kirekesztést hozott az asszony számára. A lányanyákat nyilvánosan megszégyenitették, kigúnyolták, és van olyan társadalom ahol ez ma is így van.

Igy alakult ki az a szigorú felosztás, ami a nők két kategóriáját különítí el: rendes lányok és rossz lányok. A nyugati társadalmak férfinormája azokat a nőket tekintette rendesnek és tiszteletre méltónak akik csak házassági szerződés alapján voltak hajlandóak szexuális kapcsolatra, szemben a rossz lánnyal aki semmilyen tiszteletet nem érdmelt. Még ma sem olyan nagy a közfelháborodás, ha egy prostituáltat erőszakolnak meg.

A nők természetesen majdnem minden tekintetben igyekeznek a "rendes lány" kategóriáján belül maradni. A nők alaposan megtanulták tehát, hogy nemiségüket kontroll alatt tartsák. Igy vált az agyuk a legfontosabb nemi szervükké, mely vágyaikat szabályozza. A nő nemcsak azt kérdi magától, hogy "van-e kedvem hozzá" hanem azt is, hogy valóban szeret? nemcsak használni akar?

A hozzáállásnak és a céloknak ez a különbsége máig komoly tényező a nemek harcában. Generációk százai kűzdöttek ebben a méltatlan háborúságban, mígnem a nőmozgalom a közelmúltban megkérdőjelezte a férfivilág hierarchiáját. A nők azonban ma is óvatosabbak, mint a férfiak, ha szexuális dolgokról van szó. Alapvetően ma is létezik egy mérce, amely a nemi hűtlenségért alacsonyabb árat fizettet a férfival, mint a nővel. Az a nagy probléma, hogy azok a szerelmi jelek, amelyek vonzzák a nőt, és biztonságot sugározva leoldják róla a védekezést, pontosan olyan dolgok, amelyekre a férfi vakságot és süketséget alakított ki magában, amikor neveltetése során elfogadta az érzelmi távolságtartás követelményét.

A férfinak tehát meg kell tanulnia, milyen szerelem-jelzésekre nyílik meg előtte a nő érzelmileg és fizikailag, mitől jön izgalomba, mitől érzi magát biztonságban és szeretve,

nem pedig pusztán "használva."

Kategória: Nőkről férfiaknak | Megtekintések száma: 930 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): férfias, szeretet, belső világ, híd, bensőséges, gondoskodás, kötődés, szeretkezés | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben