Péntek, 2024-04-26, 0:34 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 14 » Szaturnusz
8:46 PM
Szaturnusz


A felelősséget, a fegyelmet, a korlátozást jelképezi, megfeszített munkavégzésre, szervezésre, állhatatosságra, gyakorlatiasságra, takarékosságra és megfontoltságra ösztönöz. Az alapok megteremtésének, a struktúrának, az ambíciónak, a megőrzésnek, a biztonságnak és az idős kornak a bolygója.

A mitológiában görög nevén, Kronoszként vált ismertté. Itt Uránosz és Gaia fiaként került be a köztudatba, mint a második földi generáció tagja és egyben a legfiatalabb titán.

 



Kronosz nemcsak egy fontos és erőteljes vezető és jó katona volt, de tanítói munkája is mély nyomot hagyott az emberiségben. Munkásságának legfontosabb része a földművelésben és a tudományokban elért eredmények.

 

Szaturnusz a hatodik planéta a Naptól. Természetesen Kronosz, a Teremtő nyolcadik fiának egyik lelkét kapta. Az sem véletlen, hogy a bolygó holdját Titánnak hívják.

 

A legfontosabb tulajdonsága ezeknek az embereknek, hogy a végsőkig képesek önuralmukat megtartani. Nagyon körültekintőek és elővigyázatosak. Kételkedő természetük nem engedi, hogy bármiben vagy bárkiben megbízzanak. Tovább bonyolítva ezt az érzést, nem nyugszanak addig, amíg feltevésük be nem igazolódik. Ebből következik, hogy nagyon nehéz a helyzet egy Szaturnusz emberrel. Állandóan készen állnak a védekezésre, még akkor is, ha a legkisebb jele sincs a támadásnak.

 

Mások életét türelmes aprólékossággal vizsgálják. Azon kevesek közé tartoznak, akik tudnak tanulni más hibáiból.

 

Soha nem hagyják abba a tanulást. Mindent képesek megoldani, amit az élet eléjük tesz.

 

Szeretnek többnek és jobbnak látszani másoknál.

 

Ételüket aprólékos elővigyázatossággal készítik elő ügyelve a vitaminokra és ásványi anyagokra. Hisznek a füvek, valamint fűszerek erejében és kedvező hatásában.

Kronosz anyja, Gaia a Föld, aki a Káoszból származott.
Férfi nélkül hozta létre Uranoszt, az Eget.
Később fiával egyesült, és isteni titánokat szült, akikhez Kronosz is tartozott. A görögök halhatatlan óriásoknak tartották a titánokat, akik az ősidőkben uralták a világot.
Uránosz azonban csúnyának és visszataszítónak tartotta gyermekeit, és mindig visszatolta őket anyjuk hasába amikor meg akartak születni. Gaia keserűen panaszkodott fiának Kronosznak és rábeszélte, hogy harcoljon apja ellen. Egy éles sarlót adott neki, hogy ezzel kasztrálja apját. Uránosz kifolyó véréből születtek a bosszúállás istennői az erinüszek.
Miután legyőzte apját, ő lett a világ ura, de hamarosan ugyanolyan brutális és kegyetlen lett, mint apja. Megjósolták neki, hogy őt is gyermeke fogja megfosztani a hatalomtól.
A Kronosz - mitoszból azt az alapgondolatot szűrhetjük le, hogy azt kapjuk vissza amit adunk, tehát mindennek ami történik velünk, valahol a múltbéli döntéseinkben és cselekedeteinkben megvan a gyökere. Ha tanulunk a jelenből, akkor a jövőnk is megvátozhat.
Kronosz- Szaturnusz az idő és a sors istene.
Gyakran ábrázolják öregemberként kaszával, sarlóval a kezében, ami azt szimbólizálja, hogy minden ami a világon létezik, véges. Így köze van a korhoz, a földi élet határaihoz, a halálhoz.
Tehát senkinek sem jut több idő itt a földön, mint amennyit a sors szánt neki.
Megtanítja, mit jelent az idő az anyagi világban. Nem lehet kitérni az elől amit a Szaturnusz megkövetel tőlünk az életben.
Szigorú tanító, aki hagyja, hogy szenvedjünk, hogy végre észhez térjünk.
Viszont megjutalmazza minden erőfeszítésünket, kitartásunkat, még akkor is, ha az eredmény nem rögtön látszik is meg, hanem hosszadalmas, fárasztó út során.
A Szaturnusz a horoszkópban arról ad felvilágosítást, hogyan viszonyul hozzánk a társadalom, támogatja, vagy korlátozza terveinket. Mely területen érezzük bizonytalannak, félénknek, kevésnek magunkat. Hol élünk át újra és újra frusztrációkat, csalódásokat.
Mely területen tűnik úgy, hogy mindenki másnak jobb az élete, mint az enyém?
Azon a területen, ahol a Szaturnusz áll, konfliktus van a társadalmi és individuális elvárások között.

Kategória: Bolygók | Megtekintések száma: 1028 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): szaturnusz, hold, fegyelem, katona, vezető, önuralom | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben