Szombat, 2024-04-20, 6:00 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Szeptember 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Szeptember » 10 » Sikeres férfiak
1:35 PM
Sikeres férfiak

Aligha van bármi is olyan erősen beprogramozva a férfiakba, mint a támadókedv, a siker vágya és az az igényük, hogy maguk mögött tudjanak mindenki mást. Ma is igaz, hogy a sikeres férfi több nő közül választhat, mint kevésbé sikeres társai. A primitív kultúrákban annak a férfinak aki más férfiak meggyilkolásával bizonyította agresszivitását, mindig kétszer annyi felesége, tehát kétszer annyi utódja is van, mind ölni nem tudó társainak. Az agresszivitás, a támadókedv egyike azon kevés vonásoknak, amely a legkülönbözőbb kultúrák férfijaiban közös.

A mai fiúk és férfiak teljesen tisztában vannak azzal, hogy teljesítményük alapján ítéltetnek meg. A mai társadalomban nem az minősíti a férfit, hogy hány gyereke van, vagy hogy mennyire szereti a feleségét és a családját, hanem hogy mit tud felmutatni. Mennyit keres? Milyen a kocsija? Mekkora presztise van munkájának? Milyen otthont tud biztosítani családjának.

A sikeresség parancsa apáról fiúra száll, és már egészen kicsi korban tetten érhető. Majdnem minden fiú alaposan megismeri a fiúkultúra parancsolatait. Erre tanít a sportolás, a reklámok, a tévé és a felnőttek is. Olyan frázisokban is megfogalmazódik ez, mint pl.: "Katonadolog"!, "Micsoda anyámasszony katonája vagy! "Légy férfi! "Úgy viselkedsz mint egy lány!", "Mutasd meg, ki a legény a gáton!".

Minden fiúban élénken él valamiféle dicsőségesen nagy teljesítmény álma és úgy nőnek fel, hogy állandóan szemük előtt lebeg ennek megvalósítása. Természetesen kevesen valósíthajták meg legmerészebb álmukat, és majdnem mindenki kompromisszumra, vagyis a kisebb, de elérhető teljesítményszint elfogadására kényszerül. És amikor azzal szembesül, hogy nincs akkora sikere, mint amekkoráról álmodott, esetleg azzal pótolja, hogy drága autót vesz, izmait testépítéssel növeszti, vagyont szerez, stb....

Összefoglalva a fiúk életiskolája azt tanítja, hogy győzz, kerüld el a vereséget, légy kompetens és magabiztos, önálló, ne törődj a fájdalommal, fojtsd el érzelmeidet, ne kérj segítséget, és valamilyen mértékig uralkodj. Más szóval: légy fiam sikeres a Külső Világban, és jutalmad nem marad el.

Ezeket a tulajdonságokat útravalóként viszi a fiú férfikorába, de ezek a mi társadalmunkban, békeidőben másféle készségekben öltenek testet. A harci stratégiából munkahelyi stratégia lesz. A munkahelyeken tehát ma is él a harci szellem, de már nyakkendő és zakó vagy építkezési védősisak mögé rejtve, a készségek, a tudás, a képzettség és a hozzáértéssel vagy politikával szerzett hatalom bevetésével.

A mai férfi pénzre vadászik, nem állatra. A siker- és presztis hajsza közben pedig egyre hátrább sorolja a nőhöz fűződő kapcsolatát, egyre kevesebb időt és figyelmet szentel párjának. A nő ezt annak jeleként értelmezi, hogy társa többre becsüli saját munkáját és sikereit mint őt. Holott a férfiak többnyire úgy érzik, hogy sikereiket legalább annyira asszonyaik kedvéért halmozzák, mint saját kedvükért, és ezért megdöbbennek amikor azt hallják, hogy feleségük haragszik ezért. Nem egy asszony gyakran azért nem akar szeretkezni, mert úgy érzi a férfi elhanyagolja és csak szexuálisan "használja" őt. Ez is oka lehet a férfiak krónikus szexuális hiányérzetének és a nők által fölpanaszolt szeretet-hiánynak.

A férfiak mégis tovább hajszolják a sikert, mivel nem értik ezt a női reakciót. Amiben biztosak lehetnek, az az, hogy a sikeres férfi igenis vonzó a nők szemében, és a siker jutalma, hogy a győztes válogathat. A csinos nő pedig ma csakúgy, mint a múltban, státusz-szimbólum.

Kategória: Férfiakról nőknek | Megtekintések száma: 1011 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): légy férfi, utód, felmutat, primitív, siker, támadókedv, presztis, frázisok | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben