Szombat, 2018-02-24, 5:13 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 14 » Plútó
8:26 PM
Plútó


Az átalakulást és a megújhodást jelképezi. A lélektan, a kutatás, az észlelés, az újjászületés, a megszüntetés és az újjáéledés bolygója, de a megszállottság, a hatalom, az irányítás, a kollektív tudattalan és az atomenergia is hozzá köthető.

A horoszkópban a Plútó jelképezi valaminek a teljes átalakulását, az egyetemes energiával és akarattal való kapcsolatot, az erős ragaszkodásokat, a szenvedélyes vágyakat, kötődéseket.

A Plútó mindig kényszerít bennünket arra, hogy szembenézzünk önmagunkkal, hogy befelé forduljunk, és felszínre hozzuk tudatalattinkból azt, amit eltemettünk, amire nem szívesen gondolunk, ami fájdalmat, szomorúságot, vagy szégyenérzetet okoz. A Plútó a nagy kutató, a nagy nyomozó. Leás a mélybe és felszínre hozza a titkokat, a rejtett és elfojtott érzéseket.

A Plútó energiájának pozitív felhasználási lehetőségei közé sorolhatók a pszichikus gyógyításon kívül az asztrológia, a jóga és a meditáció útjai is.

A Plútó kapcsolatban van az érzelmi kötődésekkel, a születéssel, a szexualitással és a halállal.Hádész, az Alvilág ura.
Amikor testvéreivel legyőzte Kronoszt, felosztották egymásközt a világot, Hádésznek az alvilág jutott, hogy ott uralkodjon a holtak lelkén. Soha senki nem menekült meg attól, hogy át ne szállítsák a Sztüx folyón a holtak birodalmába, ami Hádész- Plutó székhelye.
Gyakran hordott láthatatlanná tevő sisakot, amely nagy mértékben segítette csábítási akcióiban.
Nem ismeri a részvétet, ki egyszer belépett a birodalmába, annak nincs visszaút. Szigorú király, de arra is van eset, hogy teljesíti a hozzá intézett kéréseket. Csak Heraklész veszi fel vele a versenyt, aki meg is sebesíti, és csak Orfeusz tudja meglágyítani a szivét, megengedi neki, hogy visszatérjen Eurüdykéjéhez, a Tartaroszba.
Szent fája a ciprus , trónja alól erednek az alvilág folyói.
Azok a tulajdonságok, amiket a mítoszok leírnak Hádészről, meggyőznek arról, hogy könyörtelen, a holt lelkek feletti ítéletei visszavonhatatlanok, hatalmas és minden élet ellensége. Ez a birodalom a lélek legalsó rétege. Ebből az iszonyatos mélységből csak felfelé visz az út. Hádész- Pluto a leggazdagabb isten, feltehetőleg azért, mert a föld kincsei fölött uralkodik. Jelképezi a tömeget, így a hatalmat is, mert aki a tömeget uralja azé a hatalom is.
A Pluto, a Mars felsőbb oktávja, vagyis a féktelen őserő egy magasabb rendű, transcendens érzése, a lelkierő.
Kapcsolatban van saját "alvilágunkkal" a tudattalan hajtóerőkkel és áramlatokkal. A Pluto a Skorpióban uralkodik, benne él a destruktívitás, amely gyakran önpuszító.
Tudata kikerülhetetlenül szembesül az élet fonák oldalával, és a gyermekkori tapasztalatok legtöbbször megerősítik a lélek sötét sejtelmeit . Így már korán kialakul az a meggyőződése, hogy a végén majd benyújtják a számlát.
A Plútó a horoszkópban arról ad felvilágosítást, hogy mely területen van nagyobb erőnk a koncentrálásra. Mely témában van különösen nagy regenerációs képességünk, akár testi vagy lelki vonatkozásban. Milyen jelentőségű számunkra családunk, rokonságunk, illetve az a csoport ahová tartozónak érezzük magunkat, hol fontosabbak ezek a személyek saját magunkénál.
Mely területen vagyunk képesek a gyökeres változtatásra, átalakulásra.
Kategória: Bolygók | Megtekintések száma: 1542 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): lélektan, pozitív, plútó, energia, átalakulás, akarat, kollektív | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben