Péntek, 2024-04-26, 4:25 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 1 » Öt elem
1:27 AM
Öt elem



Tapasztalat, bölcsesség, tudás, kapcsolatteremtés, utazás, irodalom, művészetek - mindezek a fogalmak a víz elemhez kapcsolódnak, amely mintegy közvetítő közegként szolgál. Ugyanúgy két arca van, mint a többi elemnek: lehet gyengéd, mint a nyári zápor, vagy erőszakos, mint a vihar. Nélkülözhetetlen az életünkhöz, de kitartásával szétmállasztja a legnagyobb sziklákat is.

Aki a fém (arany) elemhez tartozik, sikeres lehet az üzleti életben, és tevékenykedését anyagi sikerek kísérhetik. Egyenesség, józanság és erkölcsös szemlélet jellemzi. Azonban a fém erőszakos tulajdonságokat is jócskán magában foglal, amelyekkel sebezni képes, mindezek pedig érzelmi kitörésekben és az összpontosítás hiányában mutatkoznak meg.

Az állandóságot, a józan észt és a megbízhatóságot a föld elem jelképezi, hiszen maga a megtestesült türelem, kiegyensúlyozottság, becsületesség, hűség. Rokonszenves, igazságos, és vállalja a felelősséget tetteiért. Ha azonban túl sok jut valakinek ebből az elemből, az követelődzővé, fojtogatóvá, röghöz kötötté válhat, aki vonakodva fogad minden változást, és tart a fejlődéstől.

A tűz ugyanúgy képes felvidítani, meleget és erőt adni, mint égni, elemészteni. A tűz-emberek közül kerülnek ki a született vezetők. E tulajdonságok társulnak a hírnévvel és a jószerencsével. Akik ehhez az elemhez tartoznak, valószínűleg méltányosak, becsületesek, körültekintőek, képesek lázba hozni, lelkesíteni másokat, szélsőséges esetben azonban túlságosan kritikus szemléletűek, irigykednek mások sikereire, sőt, szóhasználatuk is eldurvulhat.

A fa alkotó jellegű, teremtő és újító. Ha ez az elem kerül túlsúlyba bennünk, erős késztetést érzünk az önkifejezésre az élet valamely területén, szerencsés esetben alkotó módon. A fa másokat táplál, emberbarát hajlamok jellemzik, erős családi kötődésekre, társasági, közösségi életre van szüksége. Ismerjük a fák sokféleségét: éppúgy lehetnek hajlékonyak, mint kemények.

 

Kategória: Az öt kínai elem | Megtekintések száma: 1152 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): arany, bölcsesség, FA, föld, tűz, művészet, fém, víz, erő | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben