Péntek, 2024-04-26, 4:52 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 14 » Neptunusz
8:37 PM
Neptunusz


A lelkiség, a képzelet és a szellemi adottságok jelképe. Az álmok, az illúziók, az idealizmus, a titokzatosság és a romantika terén fejti ki hatását, emellett könyörületességet, érzékenységet, mindenre kiterjedő szeretetet, ábrándokba menekülést, befolyásolhatóságot és önámítást generál


Neptunusz a római megfelelője Posszeidonnak.

 

Kronosz és Rheia fia. Demeter, Hestia, Héra és Zeusz testvére. A tengerek istene. Háromágú szigonyával korbácsolja fel vagy csendesíti le a hullámokat, amivel a hajózást nyugodttá vagy veszélyessé teszi. A tavak és folyok ura is egyben. A tenger alatt él, és lovakat használ a közlekedésre. Felesége Amphitricha, jóllehet számos szerelmi kalandja volt, amikből megszámlálhatatlan mennyiségű gyermeke született.  

 

A Neptunusz a Naptól számítva a 8. bolygó. 4,5 millió fényévnyire kering a központi égitesttől és 165 földi évbe telik neki, míg pályáján egy teljes kört megtesz a nap körül. Holdja a Triton.

 

Csöndes és békeszerető emberek.

 

Csak abban hisznek, amit látnak. Ezért van az, hogy a nagyon érzékeny intuíciós képességük veszendőbe megy. Könnyen és szépen beszélnek, illetve mindenre és mindenkire mosolyognak. Könnyen barátkoznak és sokat tesznek a barátság fenntartásáért. Időről – időre depresszióssá válnak, ilyenkor a barátaik társaságát keresik.

 

Szeretnek enni. A könnyű, édes zamattal vagy ízzel rendelkező ételeket kedvelik elsősorban. A fűszerek és a friss konyhakerti növények iránti imádat nem annyira jellemző rájuk.    



Poszeidon,- Kronosz és Rheia fia, - a tengerek, vizek teremtő ura, kezében egy háromágú szigonyt tart, ami a Neptunusz bolygó szimbóluma is.
Ló alakú víziszellemek vontatják hintaját, amikor útra kél vízalatti palotájából.
Uranosz a káoszból született, de ki uralta a káoszt?
Zeusz testvére, Poszeidon- Neptunus , a tenger mélységének az ura.
A tenger, a káosz rokona volt, mivel háborgásában Ő sem ismert a szaturnuszi értelemben vett határokat.. Ahogy a tenger állandóan változik, nincs állandó formája, körvonala, úgy Neptunusznak is ahhoz van köze, ami megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan .
Feladata, hogy feloldja a határokat, átjárhatóvá váljon és olyan világgal hozzon kapcsolatba bennünket, amely a nyilvánvaló, megfogható és anyagi világ mögött rejlik.
Kapcsolatban van az álmokkal, ideálokkal, illúziókkal.
Amikor a Vénusz felsőbb oktávjaként értékeljük a Neptunuszt, azt azért tesszük, mert csakis egy magasabb rendű szeretetből eredhet a földi élet. Poszeidon- Neptunusz világa a minden vagy semmi otthona, a megsejtés és beleérzés végtelen lehetősége, természet feletti és határtalan. Transzcendens, okkult és misztikus.
Magasabb érzékelési képességet ad, az összefüggések felfogását, de rejtve marad azok számára, akik nem akarják megélni ezt az energiát. Ahol a Neptunusz áll, együttérzőek, beleérzőek és önzetlenek lehetünk.
itt vannak művészi vagy gyógyító képességeink is.
Megtanítja a valóságot úgy elfogadni, amilyen az valójában, és nem olyannak, ahogy az intellektusunkkal elképzeljük. Az intellektus csak azt tudja elfogadni, ami megfogható, vagy logikusan levezethető.
A Neptun a horoszkópban arról ad felvilágosítást, hogy hol van a mindent átfogó szeretet és odaadás képessége bennünk. Mely területen kell harcolnunk a bizonytalansággal, csalódásokkal, mely területen vagyunk hajlamosak a dolgok kikerülésére. Hol vagyunk hajlamosak illúziókra, becsapásokra, csalásokra, légvárak építésére, romantikára, a túl idealizálásra. mely területen él bennünk a feloldódás, a felejtés, a határok felszabadítása, egyedüllétünk és izoláltságunk legyőzése iránt.

Kategória: Bolygók | Megtekintések száma: 1066 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): érzékeny, neptunusz, fényév, égitest, hullámok, föld | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben