Péntek, 2024-04-26, 10:27 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 15 » Nap
11:19 PM
Nap


A nap a férfiasságot és a jang-energiát jelképezi az egót, vagyis a tudat Az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval és lényünk kívülről vezérelt, materiális világban megnyilvánuló részével van kapcsolatban. A Naphoz köthető jellemvonások: függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség. Archetípusai: az istenség, az apa, a király és a hős



Ritkán fordult elő, hogy az istenek és istennők valóságos alakban mutatkoztak meg az emberek előtt. Idejük legnagyobb részét az Olümposzon töltötték. Ők annak köszönhették halhatatlanságukat, hogy rendszeresen fogyasztották felséges italukat, a nektárt, és ínyenc eledelüket, az ambróziát
Számos természetfeletti tulajdonsággal rendelkeztek, például meg tudtak jelenni emberi és állati formában egyaránt. A görög istenek ugyanolyan jó és rossz tulajdonságokkal rendelkeztek, mint az emberek, éppen ezért az Olümposz gyakran volt hangos a vitáktól és viszályoktól.
Apollón,- Zeusz és Léto fia, Artemisz ikertestvére- neve olykor egyszerűen Phoibosz " Ragyogó", jelenítette meg az ókori görög mitológiában a Nap erejét. Vihar, tűz és fényisten volt, az élet isteni fia, a tisztaság, a világosság és fény gyógyító erejének hordozója. A jóslás és a költészet istene.
Tüzes nyilával elpusztítja az alvilág sötét lényeit, az ellene forduló vagy lázadó embereket. Értett a betegségek, sebek orvoslásához. Külsejét tekintve daliás, arányos testalkatú, fejét aranyos fürtök borítják, tekintetéből nyugalom és a szellem fénye árad. Szereti a dalt és pártolja a költőket, ő a múzsák karvezetője, a lantjátékot Hermésztől tanulta. A lakomákon az isteneket dallal, muzsikával gyönyörködteti.
Kedvenc állata a hattyú és azok a madarak, amelyeknek röptéből jósolni szoktak.
Gyógyító istenként hatáskörébe tartozik a bűnök eltörlése, olykor azonban szigorúan lesújt a halandókra, például ikertestvérével Artemisszel lenyilazza az elbizakodott Niobé gyermekeit, máskor járványt küld az emberekre.
Ért a vadászathoz is felszereléséhez tartozik egy ezüst íj, melynek nyílvesszői mindig célba találnak. Kedvesei közül híres Daphné, aki elutasította szerelmét, ezért az isten babérfává változtatta. A Naphoz hasonlóan azonban a napistennek is van árnyékos oldala. Ő a görög mitológia titokzatos Dionüszosza, az önkívület, a mélyből feltörő életkedv, a szőlő, a bor, a szüret, a mámor, aki egyben a földalatti lények, az éjszakai élet istene.
Dionüszosz az őserő megtestesítője, nemhiába kísérik útjain vad szatírok. Idő előtt, fejletlenül született, ezért Zeusz bevarrta a combjába, és addig ott tartotta, amíg erős csecsemővé nem fejlődött, ezért Dionüszoszt joggal nevezték kétszer született istennek.
Az asztrológia  szerint a Nap , életerőnk szimbóluma. Az életet, az alkotást szolgáló, a nehézségeket leküzdeni képes erő jelképe. Vállalkozó kedvre, bátorságra buzdít.
A mondavilág azonban a negatív vonásokat sem hallgathatja el. Neki tulajdonít néhány jellegzetes emberi gyengeséget, mint például önteltséget, kritikátlanságot, saját személyünk túlbecsülését. Apollón a babérkoszorú viselésének dicsőségén kívül, magában hordozza a mély zuhanás lehetőségét.
A görög mondavilágból származik a " napvilágra kerül" kifejezés, ami a szólásban rejlő igazság alapja. Aki hazudik, az menekül a fény elől, a sötétben adja át magát bűnös szándékainak és valódi dionüszoszi kábulatban lel méltó jutalomra.
Dionüszosz a világot beragyogó hatalmas Nap ellenistene. Ők ketten azonban mégis egyazon istenszimbólum két arca. A Nap a horoszkópban arról ad felvilágosítást, hogyan viselkedem, mennyire bízom magamban, mennyire vagyok önálló, cselekvőképes , milyen erős az akaratom és megvalósító erőm. Hol van életem súlypontja, melyik az az életterület ahol kiteljesedhetek , és kibontakozhatok. Milyen a viszonyom a tekintélyt, hatalmat képviselő emberekkel. Mennyire vagyok életerős, egészséges és életvidám.

Kategória: Bolygók | Megtekintések száma: 1062 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): apolló, vezér, egó, istenség, hős, független, életerő, nap, apa, király | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben