Szerda, 2024-04-24, 5:14 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Október 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Október » 9 » Meditálj színekkel!
8:26 PM
Meditálj színekkel!

Minden tónus más tulajdonságot jelképez. Képzeld el az árnyalatot minél pontosabban, hogy birtokolhasd jellemzőit! Lásd magad előtt olyan tökéletesen, ahogy csak tudod, és közben koncentrálj a keresett fogalomra!

A színek mindenkinek jelentést hordoznak. S bár ez egyes kultúrákban eltérő lehet, a színek jelképrendszere univerzális. Sőt gyakran gyakorlatias, mint a veszélyt jelző vörös.
Az érzelmi állapotokat szintén összefüggésbe hozzák a színekkel: a vörös például a szenvedély és a düh színe.
Válaszd ki az alábbi felsorolásból, melyik belső tulajdonságot szeretnéd birtokolni, vagy mit szeretnél megváltoztatni magadban. Képzeld magad elé ezt vagy ezt jelképező színt, minél
tökéletesebben!

Vörös - erő

A vér színe az életerővel függ össze. Meleg árnyalatnak tartják: a fizikai erő, a hatalom, a szenvedély képzetét kelti. Meditációkor vázolja fel erőteljes tulajdonságait! Segíthet, ha energiahiányban szenvedsz, híján vagy az életkedvnek vagy a bátorságnak.

Narancs - életkedv
Élénkítő szín: serkenti a vitalitást. Gyakran kapcsolják össze a naplemente meleg izzásával, a trópusi gyümölcsökkel, illetve az egzotikus virágokkal. Amikor szeretnéd lerombolni belső korlátaidat, lelkesedni akarsz valamiért, egyúttal több örömre vágysz, képzeld el ezt a tónust pozitív tulajdonságaival együtt!
Sárga - világosság
A napé a legfeltűnőbb minden tónus között: világszerte jelzőszínként használják. A mentális tevékenység és a tiszta, nyitott elméből születő, kreatív ihlet árnyalata. A szellemi fejlődéshez és az elvont eszmékhez kapcsolható. Ha fontos döntés előtt állsz, és szeretnéd, hogy gondolataid letisztuljanak, koncentrálj a sárgára, illetve annak tulajdonságaira!
Zöld - megújulás
A természetben domináló szín. Olyan gyakran találkozhatsz vele, hogy talán már észre sem veszed, hányféle árnyalata létezik. A környezetvédők is gyakran alkalmazzák az élet megőrzésének és tiszteletének szimbólumaként. Képzeld el ezt a tónust, ha személyes fejlődést szeretnél elérni, vagy új lehetőségekre akarsz találni.
Tengerkék - ellazulás
A harmonikus és békés tudatállapottal függ össze. Az emberi szem a tengerek és óceánok vizét is kéknek látja, pedig valójában ez csak érzéki csalódás: az ég színét tükrözi vissza. Az űrből nézve például a Föld kéknek látszik. Ha úgy érzed, túl nagy nyomás nehezedik rád, képzeld el, amint e tónus segítségével megnyugszol!
Mélykék - szentség
Ez a sötét színárnyalat a természetben ritka, ezért a rejtett mélységeket, a misztikumot és az elzárkózást jelképezi. Ha új utakat keresel, vagy szeretnél elhivatottan lépni a spirituális útra, alkalmazd az indigókéket a meditációban!
Lila - harmónia
A szivárvány utolsó színe a tisztaságot és a fényességet fejezi ki. Elcsitítja a szenvedélyeket, egységet és harmóniát sugall. Ha úgy érzed, képes vagy arra, hogy háttérbe szorítsa személyes igényedet az emberiség békéjéért, erre koncentrálj!
Fehér - teljesség
A szivárvány hét színéből áll össze, ezért a teljességet és a spirituális tisztaságot jelképezi. Ebből adódóan az újszülöttek, a menyasszonyok és a halottak öltözékének tónusa is. A vallási szertartásokon, pl. keresztelőn vagy áldozáskor szintén viselik. Fehér képek felidézésével erősítheted a teljesség és megtisztulás iránti vágyadat
Ezüst - érzelmek
A Hold fényéhez hasonlítják. Az elme ösztönös részét fejezi ki, az álmokat és a rejtett érzelmeket. A szellem és a tudat rejtett erőit jelképezi, ezért segítségével megvizsgálhatod a lelked tudatalatti szintjét.
Arany - vágyak
A tökéletesség és az örök élet szimbóluma. Az emberi természet halhatatlan részét, a lelket jelképezi. A szent szobrok és a vallási tárgyak aranyból készültek, ez sugallja isteni mivoltukat. Haa legtöbbet és a legjobbat szeretné felajánlani  önmagadból egy közös célért, meditálj az aranyról!

Kategória: Természetgyógyászat | Megtekintések száma: 1083 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): színek, ellazulás, vágyak, teljesség, érzelmek, meditálás, szentség, harmónia | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben