Csütörtök, 2024-04-18, 7:32 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 14 » Mars
9:12 PM
Mars


A testi erőt és a szexualitást jelképező
égitestnek  a nemiség az indulat a háború a versengés a bátorság az egyéniség és a férfiasság tartozik az uralma alá.
A felfedezőszellem, a szenvedély, a sietség, az agresszivitás, a kezdeményezőkészség, az impulzivitás, a hadviselés és a rendf
enntartás terén fejti ki a hatását.

A legelső földi feljegyzések Marsról – legalábbis ami a köztudatban van – az i.e. 4.századból való. Ez arról tanúskodik, hogy Mars a dákok háborús istene volt. A dákok a mai Erdély és az Alsó-Duna rettenthetetlen harcosai voltak. Magas szinten értettek a földműveléshez, érdekes, mások számára érthetetlen eljárásokat használtak. Technikájukban a Machu Pichu népeinek tudása tükröződött vissza. Nyelvük, ami Távol-Keleti behatásokkal telített, is különbözött a környező népekétől. Kultúrájuk sok Kelta hatást mutat.

 

Mars a naprendszerünkben a negyedik planéta a Naptól.

 

Általánosságban ezek bátor és lelkes földlakók. Minden, amibe belefognak eredményhez vezet. Tetteik hangosabbak a szavaknál. Egész életük harcok hosszú láncolata. Új és új harcmezőket és forradalmakat varázsolnak elő kifogyhatatlan ötlet zsákukból. Fantasztikus felfedezők és leigázók, de a tervezés és elővigyázatosság nem a Mars emberek legszemmelláthatóbb tulajdonsága. Számukra a holnap csak egy másik nap és nem érdemel különleges odafigyelést.

Keveset, de gyorsan esznek. Nem tudnak egy helyben ülni sokáig. Minden tettüket a türelmetlenség jegyében követik el.

 

Természetesen önmagukkal sem törődnek ennél többet. Az egész élet csak az újabb harcokra való állandó készenléti állapotot jelenti ezeknek az embereknek.

 

Sok, 1972 február 28.a után született lélek jött hozzánk a Marsról.




Vörös bolygót a Mars.
A görög mitológia Árésznek ismeri. Szülei Zeusz és Héra. Dühből és bosszúállásból nemzették.
Héra mélyen fel volt háborodva férje legújabb félrelépésén, és Árész férfiúi mag nélkül fogant meg benne. Így a tulajdonságaiban is jellemzőek lesznek rá az indulatosság, zabolátlanság, szenvedélyesség, harcias viselkedés.
Durva, csiszolatlan modora miatt sem szülei, sem a többi istenek nem szerették. Homérosz az Iliászban erőszakosnak és dicsekvőnek írja le.
Ennek ellenére az Olümposz tizenként istenének egyike. Amennyire visszataszítóak karakter tulajdonságai, annyira vonzó a külsejét tekintve. Magas, izmos, igen vonzó a másik nem számára.
Árész eredetileg a tavasz az újra éledés, a tél sötét uralma feletti győzelem istene volt. Jelképe az eke és a lándzsa ami vasból készült és a Mars féme is az. Ez az istenség kettősségére utal, a tél legyőzéséhez teljes erőbedobással kell küzdeni, indulatoktól vakon, és hinnünk kell saját sebezhetetlenségünkben.
Egyszer két óriás, két Alóada felülkerekedik Árészen és bezárja Őt. A nagy isten ebben a helyzetben teljesen tehetetlen. Az ösztönélet feletti uralma révén nem juthat messzire. Bevetett erőnket, értelmesen, más erőkkel összefogva kell vezérelnünk, vagyis másokkal karöltve.
Az erő önmagában nem sokat ér... Amikor Athéné Árészen ejtett sebet, nagy fájdalmát csak Zeusz könyörgése enyhítheti. Amikor az óriások bezárták Árészt, csak Hermész ravaszsága szabadíthatja ki.
A beteljesülés érzését pedig csak Aphrodité hozhatja el számára.
A Mars az élet őserejét szimbolizálja. Őserő nélkül ugyanis semmit sem ér , mégis tragikus véget fog érni, aki csak ebben bízik.
Saját erejébe vetett túlzott bizalma gyorsan a vesztébe sodorhatják az embert. Akiben viszont túl kevés az őserő, annak puszta léte forog veszélyben.
Általában hibásan értelmezzük a Mars erőit, mert mindig kis szerencsétlenséget látunk benne. Pedig Ő a győzelem, a haladás megtestesítője is.
A marsi erőkkel szemben csak rendkívüli bátorsággal, de fegyelmezetten léphetünk fel. Azok ugyanis csak akkor vezetnek bajhoz, ha mértéktelenül, féktelenül vagy egyáltalán nem használjuk őket.
A Mars a horoszkópban azt mutatja meg, milyen a megvalósító erőnk, hogyan éljük meg indíttatásunkat, és milyen módon használjuk a gyakorlatban.
Valamint, ( a Vénusszal együtt) milyen bennünk az adás- elfogadás képessége.


Kategória: Bolygók | Megtekintések száma: 1107 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): felfedező, tulajdonság, Mars, népek, harcmező, élet | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben