Csütörtök, 2024-04-25, 4:20 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2012 » Március » 3 » Kövek
8:35 PM
Kövek
A nyaralás, a vízparti, hegyvidéki bóklászás kitűnő alkalom a jóskövek gyűjtésére. A legősibb sorsvetési mód ugyanis a kavicsjóslás. Azok lesznek a „beszélő kavicsok", amelyek vonzzák a tekintetünket, szinte felhívják magukra a figyelmet, mintha azt mondanák: Vegyél fel, vigyél haza!

Az amerikai indiánok körében máig bevett szokás, hogy a különleges formájú és színű köveknek nevet adnak, és kis bőrzacskóban mindig magukkal hordják mágikus, védő erejük miatt, és hogy bizonytalan helyzetben " megkérdezhessék " őket.

Az afrikai gyógyítók, varázslók általában fehér köveket használnak, a vulkanikus görög szigeteken pedig a jósok szürke kavicsokra festették fehér festékkel a különböző jeleket. A távol-keleti szigetek sámánjai a színes féldrágaköveket tartják sorsvetésre. Az asztrológusok egy-egy jellegzetes követ egy-egy csillagjegy uralma alá soroltak. Az évezredek során a beszélő kavicsokból alakultak ki a faháncsra, csontra vésett rúnák, majd a papírra festett jóskártyák, és napjainkban egyre inkább visszalopakodott a kőjóslás is a hétköznapokba.

A saját jósköveid

A legegyszerűbb jóslási módszerhez összesen kilenc – nagyjából egyforma méretű – kavicsra van szükség. Ezek lehetnek különböző színűek (akkor a színükben rejlik a kérdésünkre adott válaszuk), de lehetnek egyformán fehérek, szürkék vagy feketék – akkor viszont mindegyikre annak a bolygónak a szimbólumát kell karcolnod vagy festened, amelyiket a kő képviselni fogja.

Ha megtaláltad mind a kilencet, mosd át valamennyit tiszta folyó vízzel, de ne törölgesd meg őket, hanem tedd a napra, hogy ott feltöltődhessenek energiával. Hagyd kint őket éjszaka is, hogy a hold fénye is rájuk vetődhessen. Utána elkezdhetsz velük beszélgetni.

Hogyan válaszolnak a kövek?

A sorsvetés módja népenként eltérő. Az afrikai népek maguk elé szórják mind a kilencet, és a sorrendből olvassák ki a választ, az ázsiaiak pedig a tárolásukra szolgáló kis bőrzacskóból húznak ki egyet (vagy hármat). Az arabok inkább halomba rakják, és találomra kivesznek egyet – az ad választ a kérdésre. Ha a válasz nem értelmezhető, újabb követ húznak. Az indiánok varázskört rajzolnak, és abba borítják a zsákocska tartalmát. Amelyik kő a körön kívül kerül, az elveszti az erejét, adott kérdésben nem játszik szerepet. Azok, amelyek nagyon közel kerülnek egymáshoz, erősítik egymás jelentését. A modern kori jósok asztrológiai ábrát készítenek, arra borítják ki a zacskóból a köveket, és a jelentésük arra az életterületre vonatkozik, ahol állnak.
A színek és a szimbólumok jelentése

A fehér kő jelképezi a kérdezőt, ha előkerül, akkor körülötte forog a világ, ha nem kerül elő, akkor a háttérben zajlanak az események, sok olyan dolog van, amiről még nem tud, ezért nem szabad még lépni.

Szürke kő (a Hold): érzelmeket, érzékenységet, a belső vívódást, a férfiak esetében pedig a nőt jelzi.
Sárga kő (a Nap szimbóluma): a gyógyulás, egészség, dicsőség jele, de nők esetében jelezheti a férfit is.
Vöröses kő (a Mars képviselője): harc. Kettős jelentése van: lehet ösztönző, de lehet viták előrevetítője is.
Kékes színű kő (A Jupiter köve): a gazdagság, jólét, szaporodás, gyermekáldás jelölője.
Zöldes kő (a Vénusz szimbóluma): szerelmet, házasságot, összetartozást ígér.
Türkiz kő (Merkúr): tanulmányi sikerek, utazás.
Barna kő (Neptunusz jelölője): távoli utazást, váratlan vendéget, híreket jelez.
Fekete kő (Szaturnusz): korlátokat, akadályokat, problémákat, idős személyeket képvisel.


Kategória: Jóslások | Megtekintések száma: 2016 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): jóskártyák, mágikus, rúnák, vulkanikus, kövek, védő, faháncs, csont | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben