Szombat, 2018-03-24, 2:38 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2012 » Március » 3 » Inga
8:00 PM
Inga
Mit tud az inga?
Többet, mind gondolnád! Már Tacitus is tesz említést arról, hogy a jósok villás faág vagy hajszálon függő nehezék segítségével jósoltak. A középkorban a varázsvesszőt vagy az ingát már inkább a vízerek és a különböző ércek (főleg persze az arany) keresésé

Az ötvenes évek elején, amikor még legfeljebb álom volt a háromdimenziós ultrahang, és a születendő gyermekük nemét legfeljebb megszületése pillanatában tudhatták meg az asszonyok, a nagyanyám egy cérnaszálra kötött karikagyűrűvel szinte mindig pontosan meg tudta mondani, fiú lesz-e a kis jövevény, vagy kislány. Hozzá jártak a környék várandós asszonyai. De őt kérték akkor is, ha elveszett egy kulcs, vagy valami fontosabb tárgy, mert a cérnaszálon függő karikagyűrűje azt is megtalálta. És persze a jövendőt is mindig pontosan megmutatta. Mi gyerekek tátott szájjal figyeltük, az asszonyok pedig próbálták ellesni a tudományát. Aki hitt magában, az erejében, annak sikerült is.

Kiknek "szólal meg"?
Mindenkinek, akiben van egy pici intuíció. Bár egyre többen foglalkoznak hivatásosan is ingajóslással, a legjobb mégis csak az, ha mindenki saját maga faggatja a cérnaszálon vagy vékony aranyláncon függő nehezéket. Mert az egyéni rezgésünkre, a belső energiánkra sokkal hamarabb ráhangolódik, és tényleg csak nekünk válaszol.
Milyen a jó inga?
Ma már az ezoterikus boltokban nagyon sokféle formájú és anyagú ingát lehet kapni. Van gömb és spirál, kúp alakú és sokszögletes. A súlya tetszőleges, de a gyakorlat azt mutatja, hogy legideálisabb a 14-35 gramm. Az a lényeg, hogy a saját lendülete vigye, és ne "téríthesse el" se huzat, se a kérdező lélegzetvétele.
Az anyaga ugyancsak nagyon sokféle lehet: az egyszerű mérőóntól a rézen át a különféle nemesfémekig vagy kristályokig bármi lehet. Sőt, az utóbbi időben már készítenek rézzel kombinált faingát is, aminek a közepe üreges, hogy a megválaszolandó kérdést egy pici papírra felírva bele lehessen tenni magába az ingába. Az viszont tapasztalati tény, hogy az inga anyaga nem befolyásolja a választ. Legfeljebb a gyors "találat" érdekében jó, ha hozzánk illő anyagot választunk.
Ha nem saját magunk készítjük el az ingát, hanem készen vásároljuk, akkor hagyni kell, hogy a tudatalattink válassza ki a legmegfelelőbbet. Amelyik a tenyerünkbe simul, amelyik szinte felkínálkozik, hogy elvigyük. 

A minél jobb összhang kedvéért érdemes volna olyan fémet és követ választani ingaként, ami harmonizál a kérdező születési csillagjegyével.

Kos: rubin, tűzopál - vas
Bika: rózsakvarc - réz
Ikrek: karneol, borostyán - ón
Rák: gyöngy, smaragd - ezüst
Oroszlán: smaragd, gyémánt - arany
Szűz: jáspis - fehér arany
Mérleg: akvamarin - réz
Skorpió: topáz, vörös korall - acél
Nyilas: zöld ónix - cink
Bak: fekete korall, türkiz - ólom
Vízöntő: zafír - ólom, platina
Halak: ametiszt - cink, ezüst

A függesztő szál lehet cérna, hajszál, arany- vagy ezüstlánc. Ha kész ingát vásárol, akkor kész zsineget kap hozzá, de mindenképpen a saját kezéhez, belső rezgéséhez kell igazítani, különben aligha kap jó választ.
Az viszont alapszabály, hogy minél nehezebb az inga, annál hosszabb zsinórra van szükség. A lényeg, hogy 30-35 centiméternél ne legyen hosszabb (és 10-12 centiméternél ne legyen rövidebb).

A használaton kívüli ingát érdemes egy fekete bársony- vagy bőrzacskóban tartani két jóslás között. Használat előtt viszont érdemes legalább 10-20 percig a tenyérbe zárva tartani, hogy felvegye a test rezgését, átjárja az ingát is a kérdező energiája.
Hogyan válaszol az inga a kérdéseinkre?
Természetesen a mozogásával. És természetesen mindenkinek másképp. Aki először fordul hozzá, annak a fontos kérdések előtt érdemes néhány próbakérdéssel tisztázni, hogy melyik mozgás mit is jelent. Mert ez egyénenként változik. Van, akinek a jobbra körözés jelenti az igent, van, akinél az erős előre-hátra lengés. Hogy kinek mi, azt érdemes a kezdet kezdetén tisztázni. A legegyszerűbben úgy lehet, hogy feltesszük a kérdést: mi az igen? Mi a Nem? (Sok esetben a Nemet ugyanaz a mozgás jelöli, mint azt, hogy "rossz a kérdés". (Lásd a jeleket!.... kör, ellipszis, jobbra, ill. balra forgás, előre, hátra, illetve jobbra-balra kilengés, stb.)

Nem kell tehát látnoki képességekkel rendelkeznie senkinek ahhoz, hogy bizonyos kérdésekre határozott választ kaphasson. Elég, ha jól teszi fel a kérdést. Az ingajóslás legfontosabb kiindulópontja ugyanis az, hogy tudjunk jól kérdezni. A jó kérdés olyan, amire általában vagy igennel vagy nemmel lehet válaszolni.

Fogja a zsinór végét a hüvelyk-, a mutató- és a középső ujja közé, a könyökét pedig támassza meg, hogy a karja ne mozdulhasson el. Mindkét talpa legyen a padlón, soha ne tegye a lábát keresztbe ingázás közben. Lélegezzen nyugodtan, mélyen, közben lógassa az ingát a levegőben, esetleg egy mágikus négyzet, vagy kérdésekkel teleírt orákulum közepe fölé, várjon, amíg az inga teljesen mozdulatlanul lóg, ekkor koncentráljon a kérdésre, s közben figyelje meg, hogy merre mozdul a súly.
Fontos, hogy az inga magától mozduljon el, a belső rezgésünk hatására, ne erőltessük, ne befolyásoljuk.

Ha nem értelmezhető a válasz, akkor nagy valószínűséggel nem az ingával van baj, talán nem is a kérdéssel, hanem a saját tudatalattinkkal. 
Mikor nem válaszol az inga?- ha rossz a kérdés,
- ha lázas, fáradt, feszült a kérdező
- ha nem hiszünk a válaszban
- ha annyira erős a vágya, hogy azt látja a mozgásban, amit szeretne "hallani"
- ha egy olyan ingát kérdezünk, ami nem a miénk, és a tulajdonosa gyakran használja, tehát fel van töltve az ő energiájával.
Kategória: Ezoterika | Megtekintések száma: 976 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): spirál, kúp, sokszögletes, energiánk ráhangolódik, intuició, inga, rezgésünk, gömb | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben