Csütörtök, 2024-04-25, 4:36 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 21 » Hegyikristály
8:35 PM
Hegyikristály


A hegyikristály – bár minden csillagjegy szülöttének köve, különösen erőteljesen hat a Bak, az Oroszlán és az Ikrek csillagjegy szülötteire.

A HEGYIKRISTÁLYRÓL ÁLTALÁBAN A hegyikristály színtelen, átlátszó, gyakran zárványos. Az értékesebb hegyikristály darabok víztiszták és üvegfényűek, zárvány nélkül. A hegyikristály minden gyógykövek " leggyógyitóbbika", a drágakövek közül a legtöbb gyógyhatással rendelkezik. Hatását ma már a hagyományos orvoslásban is elismerik, a hegyikristályt orvosi műszerekben is használják.
A hegyikristály fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre.
A legismertebb gyógykövek egyikének számít.
Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Akár marokkőként akár ékszerként használjuk a hegyikristályt, érdemes más kövekkel kombinálni!
Hegyikristálytűkkel bármely más követ feltölthetünk.
Amikor még nem kristályosodott ki, a hegyikristály tejszerűen átlátszatlan. Ebben a formájában tejkvarcnak nevezik.

A hegyikristály színe víztiszta. Bár hatalmas darabokban található, de egybefüggő nagy, teljesen kikristályosodott részek ritkán fordulnak elő benne.

A hegyikristályban található zárványok sokfélék lehetnek, ezek alapján gyakran el is nevezik a különböző hegyikristályokat. Ha a hegyikristályban aranyszínű szálak láthatók, azt Rutilos-kvarcnak nevezzük. Ez a drágakő előhozza a személyek erősségeit, eredetiségét, segíti az alvást és javítja a másokkal kapcsolatos viszonyt. A rutilkvarcról azt is állítják, hogy lassítja az öregedési folyamatot és erős gyógyító hatása is van. A Rutilról azt mondják, hogy erősíti az anyakristály ( hegyikristály ) metafizikus tulajdonságait és elősegíti a személyek nehéz helyzetekkel kapcsolatos megértését. Fokozza a kreativitást, enyhíti a depressziót és a magányosságot.

A hegyikristály sötétbarna szálkákat tartalmaz, ha turmalin zárványai vannak, az ilyen kristályt nevezzük Turmalinos - kvarcnak.

Ha a hegyikristályban nagyon sok tejszerűen átlátszatlan folyadékzárvány van, azt Tejkvarcnak nevezzük.
Nagyon szép és különleges az a hegyikristály, amelyben sok apró párhuzamos repedés található.
Azokat a hegyikristályokat, melyeknek természetes úton keletkezett finom repedései vannak, a beléjük hatolt igen vékony levegőréteg okozta interferencia folytán szivárványszínt játszanak, Írisz- vagy Szivárvány-kvarcoknak nevezik

A hegyikristály fizikai és lelki hatásai

Lelki hatások
A hegyikristály az energiánkat a lehető legmagasabb szintre emeli. Ráhangol spirituális céljainkra, fokozza természetfeletti érzékeinket, segíti a figyelem-összpontosítását, és előhozza az emlékeinket.
Fizikai hatások
A hegyikristály minden kövek között a leggyógyítóbbként van számon tartva, ezért az összes betegség esetén használható!
Erősíti az immunrendszerünket és harmóniát teremt a szervezetünkben.
A hegyikristály növeli a fizikai és spirituális energiaszintet, marokkőként bármelyik csakrára téve szabályozza a test finom energiaáramlását. Fokozza a nyugodt éberséget, minden szinten kiegyensúlyozottságot biztosít. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz.



Kategória: Gyógyító kövek | Megtekintések száma: 1433 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): lélek, kvarc, gyógykő, energia, zárványok, erősít, ékszer, hegyikristály | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben