Péntek, 2024-04-19, 9:31 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Január 2012  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2012 » Január » 7 » Gyógyító mágnes
12:39 PM
Gyógyító mágnes
A mágneses tér jótékony hatását évszázadok óta ismeri a gyógyítás. Napjainkban mind népszerűbb. Ez talán annak is köszönhető, hogy kiderült: a mágnesterápia sokkal szélesebb körben alkalmazható, mint ahogy eddig feltételezték. Hatékonyságát több száz tanulmány bizonyítja, így egyre gyakrabban alkalmazzák kórházakban, orvosi terápiák részeként is.

Valószínűleg görög eredetű a mai elnevezés: mágnes. Korábban Magnes Lithosként, vagy magnéziai kőként emlegették. (Magnézia Görögország mágneskő lelőhelye volt.) A legenda szerint kb 2500 éve egy Magnes nevű pásztor fedezte fel, úgy, hogy az a szandálja szögeit vonzotta.


Bizonyított, hogy az ókori görögök már alkalmazták a mágnest gyógyításra. De a Védák, India ősi szent írásai is említik a mágneskövekkel történő kezelést. Kínában szintén egy ősi szöveg, „a Sárga Császár belgyógyászati parancsolatai” ad útmutatást e téren. Állítólag Kleopátra is mágneseket viselt a homlokán, hogy megőrizze a szépségét.


A XVII. századtól az érc tulajdonságai a tudósok kutatásainak középpontjába kerültek, így a XVIII. századtól már szélesebb ismeretekkel rendelkeztek róla, és egyre nagyobb érdeklődéssel fordultak alkalmazásának lehetőségei felé. Kémikusok, fizikusok mellett az orvosok is. Franz Anton Mesmer német orvos volt az első, aki arra a véleményre jutott, hogy a mágnes gyógyításra is alkalmas.


Leegyszerűsítve, a mágnes terápia lényege a test saját energiatermelésének segítése, fokozása és védelme. Megfelelően alkalmazva megőrzi az egészséget, energetizálja a szervezetet.


Vajon miért olyan pozitív a mágnesek hatása a szervezetre? Számos tudós szerint a test rendelkezik biomágneses rendszerrel, amely hatással van a vérkeringésre, az idegrendszer és a hormonháztartás működésére.


Szervezetünk 70 százaléka víz, amely ionokat tartalmaz. Az ionok a mágneses erőtérre töltésük függvényében reagálnak, a mágneses erővonalak mentén mozgásba lendülnek.


Más feltételezések szerint a mágneses terápia pozitív hatásának az egyik alapja az, hogy hatékonyabbá teszi a vér oxigénszállítását. (A vér egyik fő alkotóeleme, a magas vastartalmú hemoglobin szállítja a sejtekhez az oxigént.)


A mágnesek kiemelkedő fájdalomcsillapító hatása szintén azzal magyarázható, hogy serkentik a vérellátást, ily módon csökkentik a gyulladásokat, a fájdalom kiváltó okát.


Az égitestek, a minket körülvevő világ, és benne az élőlények mind-mind hatással vannak ránk. Csakúgy, mint a friss, tiszta levegő, és víz, a vegyszermentes, úgynevezett bio gyümölcsök és egyéb élelmiszerek, a Föld elektromágneses sugárzása is segíti a sejtek megújulását, hozzájárul a frissességhez.


Dr. Noemi Kempe, fizikus, mérnök a grazi Biorezonanciás és Bioenergetikai Intézetben tíz éven keresztül vizsgálta a Föld egészét felölelő mágnesességet, erővonalakat és ezek változásait. Arra az eredményre jutott, hogy ezeket geológiai folyamatok, és a földalatti vízerek idézik elő. Ha a mágneses rezonanciában változás történik, legyen szó akár milyen jelentéktelennek tűnőről is, az élő szervezetek megérzik, sőt, reagálnak is rá.


Hasonló megfigyelésekből kiindulva jött létre a magneto-terápia is: a szervezetet alkotó sejtek mágneses regenerálása a természet gyógyító mechanizmusán alapszik. A mágneses erőtérrel történő kezelés gyorsítja a regenerálódást, illetve óvja a szervezetet.


De nem csak a föld sugároz: az élő szervezet körüli tér elektromágneses sajátosságai hozzáértők számára sokat elárulnak a hozzátartozó élőlény szervezetének állapotáról. Ugyanis a szervek és az őket felépítő sejtek képesek rezonálni: különböző állapotokban különböző képen. A szervezeti változások tulajdonképpen előre felismerhetőek a rezonancia változásából, mert a rezonancia – az elektromágneses hatás változása - megelőzi a biokémiai változásokat.


A mágnesek terápiás alkalmazásának már számos formája van. Mágnes betétes derékalj segíti az éjszakai nyugalmat, és regenerálódást. Helyi fájdalomcsillapításra, megelőzésre mágneses ékszerek, a testrészekre helyezhető speciális mágnesek, illetve betétes pántok, övek szolgálnak. Célzottan gyógyításra, a fizikoterápia részeként, képzett szakember és műszerek segítségével alkalmazzák a mágnes-hatást.


Az iránytű is a mágnesesség elvén alapul. Azt mondják, abban a térben, ahol az iránytű megbolondul, az ember nem öregszik, hanem fiatalodik.


A mágnesek alkalmazásának ismereteink szerint nincs mellékhatása, de szívritmus szabályzóval élőknek nem javallt a használata.



A mágneses karkötők és pántok a vastartalmú hemoglobinra hatnak a vérben. Így az több oxigént képes a szövetekhez szállítani, és több széndioxidot tud eltávolítani a testből.


Kategória: Természetgyógyászat | Megtekintések száma: 1089 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): mágnes, terápia, gyógyító, energetizál, érc, hormonháztartás, biomágnes | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben