Csütörtök, 2024-05-09, 2:39 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Október 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Október » 6 » Fül- és testgyertya
7:13 PM
Fül- és testgyertya

Fontos a helyes alkalmazás!

Tisztít és gyógyít

A dél-amerikai indiánok "találmányának" napjainkban is hasznát vehetjük - feltéve persze, hogy helyesen alkalmazzuk.
Ez az ősi gyógyítóeszköz a fizikából ismert kéményhatás előidézésével megtisztítja a meridiánokat, azaz a testet átszövő láthatatlan energiapályákat. Ily módon beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, miközben feloldja a lerakódott salakanyagokat. Ennek köszönhetően fokozatosan megszabadulhatunk a különböző betegségektől, illetve hozzájárulhatunk az alkalmazott terápia hatékonyságához.
Fülgyertya :
A fülgyertyát – az orvos egyetértésével – többek között homlok- és arcüreggyulladás, halláscsökkenés, fülzúgás, füldugulás és fülfájás, valamint fejfájás, különösen migrén esetén célszerű alkalmazni. Jellemzően a hallójáratban elhelyezve kell elégetni – ha azonban a dobhártya sérült vagy hiányzik, kizárólag a fülcimpa mögött található mélyedés jöhet szóba kezelendő pontként. Fontos, hogy mindkét fülünket gyertyázzuk, ellenkező esetben ugyanis egyensúlyzavarok fellépésére számíthatunk. Homloküreg-gyulladásnál a homlok különböző pontjaira, arcüreggyulladásnál pedig az arcüregre is tehetjük a gyertyát.
Testgyertya :
A testgyertyát az adott betegséghez rendelhető meridiánpontokon vagy csakrákon alkalmazhatjuk. Ha ezeket nem ismerjük, egyszerűen helyezzük a gyertyát a fájó felületre. A testgyertyázást kúraszerűen, több napon keresztül – súlyosabb probléma esetén akár naponta többször is – végezzük el! Mivel a kezelés feloldja a salakanyagokat, igyunk minél több vizet vagy gyógyteát, hogy azok minél előbb távozhassanak a szervezetből! Tilos gyertyázni seben és a hajas fejbőrön !!

Így használjuk!

A gyertyázás különösebb szakértelmet nem igényel, körültekintést viszont annál inkább. A hatékonyság és a biztonság érdekében a következők szerint végezzük el:

1. Helyezzünk el vízzel teli edényt a közelünkben! Fontos, hogy ez viszonylag nagy átmérőjű és mély legyen – így könnyebb lesz „beletalálni” az égő gyertyával!

2. A gyertyázott pont körüli területet fedjük le nem műszálas anyagból készült textildarabbal.

3. Ha a gyertya alján nincs a viasz felfogására szolgáló gézdarab, feltétlenül helyezzünk egy legalább kétszeresen összehajtott, kisebb gézdarabot a kezelendő pontra!

4. A gyertyát a vízzel teli edény fölött gyufával vagy öngyújtóval gyújtsuk meg a nagyobb átmérőjű végén!

5. A gyertya kisebb átmérőjű végét helyezzük a kezelendő pontra (illetve az összehajtott gézdarabra) oly módon, hogy a füst csak a gyertya nagyobb átmérőjű végén távozhasson! Ha nem így történne, a gyertya óvatos igazgatásával keressük meg a megfelelő helyzetet!

6. Hagyjuk csonkig égni a gyertyát! Ha a hallójáratot vagy más, normál helyzetben nem látható pontot gyertyázunk, tükörben kövessük nyomon a folyamatot!

7. A csonkot „ejtsük bele” a vízzel teli edénybe!

Illóolajjal átitatott gyertyák


A nagyobb hatékonyság érdekében a gyertyázást ötvözhetjük egy másik természetes gyógymóddal, mégpedig az aromaterápiával. Számos illóolajjal átitatott gyertya közül választhatunk attól függően, hogy milyen betegséget kívánunk kezelni. Ebben a formában az adott illóolaj intenzívebben, egyszersmind kíméletesebben fejtheti ki a hatását, mintha közvetlenül a kezelt felületre csepegtetnénk.

Illóolajak és hatásaik

Bazsalikom: oldja a stresszt, megkönnyíti az elalvást, javítja a kedélyt, megkönnyíti a légzést, gyorsítja az emésztést.

Borsmenta
: oldja a görcsöket, ellazítja az izmokat, stimulálja az epeműködést, oldja a lerakódott nyákot.

Citrom
: szív- és érfalerősítő, csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja az epe és a hasnyálmirigy működését, felgyorsítja a sebgyógyulást, antiszeptikus hatású.

Eukaliptusz
: fertőtlenít, csökkenti a légúti gyulladásokat, oldja a nyálkát, megkönnyíti a légzést.

Fahéj
: fertőtlenít, javítja az emésztést, oldja a menstruációs görcsöket.

Kakukkfű
: erősíti az immunrendszert, oldja a menstruációs görcsöket, javítja az emésztést, emeli(!)a vérnyomást, elősegíti a sebgyógyulást. Kamilla: felgyorsítja a különböző gyulladások gyógyulását, nyugtató hatást fejt ki, csillapítja a különböző fájdalmakat, gyorsítja az anyagcserét. Levendula: fertőtlenít, nyugtató hatást fejt ki, oldja a különböző görcsöket, csillapítja a különböző fájdalmakat.

Rózsa: nyugtató és antidepresszáns hatást fejt ki, segíti az emésztést, csillapítja a különböző fájdalmakat, segít „beállítani” a menstruációs ciklust.

Teafa
: fertőtlenít, erősíti az immunrendszert, gyorsítja a sebgyógyulást.

Zsálya
: fertőtlenít, erősíti az immunrendszert, gyorsítja a sebgyógyulást, nyugtató hatást fejt ki, segít „beállítani” a menstruációs ciklust.

Kategória: Természetgyógyászat | Megtekintések száma: 980 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): ciklus, immunrendszer, fertőtlenít, illóolaj, fülgyertya, görcsök, testgyertya | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben