Péntek, 2024-04-26, 2:26 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Szeptember 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Szeptember » 10 » Férfi szexualitás
1:19 PM
Férfi szexualitás

Nem véletlen, hogy háborúk, éhínségek, betegségek és katasztrófák dacára több milliárd ember él a földön. A férfiak szereik a szexet, és gyakorlatilag mindig többre vágynak ebből a műfajból, mint amennyit kapnak. Vajon miért olyan fontos nekik a szex? Több okból.

Először is mert jó érzés. Emellett a veleszületett, erős nemi késztetés megvalósítása fajunk fennmaradását szolgálja, fizikai és biológiai igény.

Másodszor, a szeretkezés egyfajta én-erősítést is ad a férfinak, különösen ha kívánatos nővel lehet. Mert az azt jelenti számára, hogy bár ez a nő sok mással lefekhetett volna, mégis éppen őt választotta.

Sok férfi tekinti a szexet egyfajta sikernek. Mintha ez a győzelem vagy hódítás egyik módja lenne.

Harmadszor: a szex fontosságához hozzájárul, hogy a szaporodás esélyét hordozzak ami által a férfi továbbadja nevét és önmaga egy részét.

Negyedszer: a szex a férfi számára a szerelem és szeretet kifejezője. Szeretkezés közben éli át a legtöbb férfi azt a komoly és mély szeretetet, amelyet kedvese iránt érez. Ebben az intim közelségben önmaga iránt is jóérzés tölti el, megbecsültnek, kívánatosnak és teljesnek érzi magát.

Ötödször pedig, senki sem értheti meg a férfiakat, ha nem érti meg azt a tényt, hogy a férfi számára a szeretkezés egyike azon kevés eszköznek, amivel intimitást, érzelmeket fejezhet ki.

Nyíltan többnyire nem tud beszélni az érzéseiről, hiszen férfineveltetése oly régóta tiltja ezt, hogy nem tudja mit mondjon ilyenkor. Ebből következik, hogy valószínűleg nem is keres oldódást érzelmeire szavak vagy simogatások révén, amire pedig a nő olyan nagyon vágyik. Ezért olyan gyakori, hogy minden érzelme automatikusan szexuális vággyá alakul, hiszen ez a megengedett.

És ez az a pont, ahonnan a nemek harca nagyrészt ered: a nő arra vár, hogy a férfi kimutassa mennyire szereti őt, amitől aztán megjönne a kedve a szeretkezéshez. A nőnek a szeretkezés előtt van szüksége erre a jóérzésre, a férfi pedig épp szeretkezés után érzi jól magát.

Szorosan ide kapcsolódik a hetedik tényező: a férfinak szüksége van nőre. Miért? Érzelmi és praktikus okokból egyaránt. A praktikus okok nyilvánvalóak és ősrégiek. A ház körüli tennivalókat ugyanis nő és férfi réges régen felosztotta egymás között. A lényegibb ok amiért is nagyon nagy szüksége van a nőre: ő képviseli a világnak azt a felét, ahova férfi még ma sem teszi be a lábát egykönnyen: a Belső Világot.

A Külső Világ a hódításé, akár csatában, akár munkában, a tett, az akció, a siker birodalma. A Belső Világ az érzéseké, az otthoné, a gondoskodásé, a szereteté és kapcsolatoké. Miközben a nők kiléptek a Külső Világba, a férfiak többnyire nem lépték át a Belső Világ küszöbét. Így aztán változatlanul szükségük van valakire, aki az emberlétnek ezt a fontos részét a közelükbe hozza, és az e valaki majdnem mindig a nő.

A kölcsönös függés másik oka az, hogy a nő nemcsak érzelmileg, hanem fizikailag is gondoskodik a férfiről, figyeli, vajon eszik-e rendesen, elmegy-e orvoshoz ha kell, és általában törődik az egészségével. Mindez szinte nélkülözhetetlenné teszi a nőt.

A férfi mégis kerüli a közelséget...., ez lenne a nyolcadik tényező.

A legtöbb férfi elementáris és kizárólagos kapcsolatra vágyik, mégis kerüli az érzelmi közelséget és függést. A távolságtartás egy módja, ha a másik ellen fordulunk. Ez az a tipikus pszichés védekezés a férfiaknál, amelynek célpontja sosem önmaga, hanem mindig a másik: mindenről más tehet...

A férfi saját barátaival szemben is távolságot tart. A férfibarátságok a munka vagy a sport köré szerveződnek, és hiányoznak belőlük a személyes témák. Ritka a szoros barátság, ami valóban őszinte bizalomra épülne. A férfiak távolságtartása tettenérhető abban is, ahogyan szórakozásaikat megválasztják. A legtöbb férfi sokkal szivesebben néz focimeccset például, mint azokat a műsorokat amelyeket a nők szeretnek: az emberi kapcsolatokról és érzelmekről szólókat.

Az eddigi tények - a sikerkényszer, az önmagukkal való állandó elégedetlenség, a szexuális frusztráció, a közelség igénye és annak azonnali tagadása, fájdalom és veszély idején is kötelező önfegyelem - súlyos, veszélyes együttest képeznek. Mindennek egyik gyakori eredménye a szünni nem akaró stressz.

Kategória: Férfiakról nőknek | Megtekintések száma: 1179 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): szex, szeretet, győzelem, hódítás, késztetés, nemi késztetés, szerelem | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben