Csütörtök, 2024-04-25, 8:29 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 1 » Fém
1:09 AM
Fém



Energiája: befelé irányuló, összehúzó, tömörítő
Természeti erő: aszály
Pozitív tulajdonság: tisztesség, boldogság, bátorság, elengedés, biztonság, teljesség
Negatív tulajdonság: bánat, szomorúság
Életszakasz: felnőttkor
Bolygó: Vénusz
Szerv: tüdő (Yin), vastagbél (Yang)
Aktivitásának maximuma: 03-05 óra (tüdő), 05-07 óra (vastagbél)
Aktivitásának minimuma: 15-17 óra (tüdő), 17-19 óra (vastagbél)
Érzék: orr
Szám: 6, 7
Égtáj: nyugat
Évszak: ősz
Napszak: este
Szín: fehér
Íz: csípős
Szag: korhadt

Jellemzése
A veszélyes fehér tigris, amely ehhez az elemhez tartozik, meglehetősen szeszélyes és kiszámíthatatlan, de bátor, és megvédi magát, sőt támad is, ha arra van szükség.
Kapcsolódó jelzők: éles, kemény, vezető.

A fém uralma alatt álló ember szögletes testalkatú, arcbőre világos. Csontjai erőteljesek, izomzata kidolgozott, de nem ritka, hogy alacsonyabb testalkatú, mint a más elemekhez tartozó emberek.
Az ehhez az elemhez tartozó személy kemény és határozott. Gondolkodása tiszta és világos. Megbízható, önálló, a tettek és erőfeszítések embere. Energikus, ambiciózus, aktív, és szívesen mozdul ki hazulról.
A fém emberek fáradhatatlanok és állhatatosak, de olykor túl szigorúvá, merevvé, rugalmatlanná válhatnak, nehezen tudnak lazítani.
Aktivitásuk mellett talán épp ezért hajlamosak a melankóliára, visszahúzódásra, a magányosság megélésére, az önmegtartóztatásra. Képesek a végletekig kifárasztani magukat, ilyenkor ennek megfelelően teljesen kimerültek és aluszékonyak.

A fém eleműekhez közel áll a szociális és általában a szellemi hivatás. Ez azért is testhezálló számukra, mert valóban etikusan viselkednek, és a gyakorlatba is igyekeznek átültetni az ennek megfelelő erényeket. Néha azonban lelki konfliktust okoz számukra a bennük meglévő kíméletlenség, önérvényesítés és a morális magatartás összeütközése. Viselkedésük néha kényszeredettnek hat.

A férfi
A férfi, ha fém elemű, becsvágyó, és elkerüli az önbizalomhiány. Kíméletlensége sikerességet is biztosít számára. Nem erőssége az önkritika gyakorlása, hibáinak önkéntes beismerése. Kapcsolataiban igyekszik a középpontba kerülni, épp ezért olyan nőre van szüksége, aki folyamatosan képes alkalmazkodni hangulataihoz, és kielégíti figyeleméhségét. Mivel azonban pontosan tudja, mit akar, jó családfő válhat belőle, aki összetartja a családot is. Szexuális kalandokba nem bocsátkozik, mivel amúgy is lassan jön lázba.

A nő
A fém elemű nők tudtukon kívül is rendkívül erős szexuális vonzalmat váltanak ki a másik nemből. Ugyanúgy ragaszkodnak az irányító szerephez, mint a hasonló elemű férfiak. Életükben inkább a karrier játszik döntő szerepet, mint a kapcsolat. Ez részben önvédelemből fakad, mivel félnek, hogy érzelmi lángolásuknak saját maguk esnek áldozatul, és elveszítik valódi lényegüket. Ha olyasvalakivel sikerül kapcsolatot létesíteniük, akinél ugyanúgy az egzisztencia kerül előtérbe, és így nem szenved a kapcsolat másodlagosságától, belőlük is jó társ lesz. Néha visszaélhetnek szexuális hatalmukkal.

Kategória: Az öt kínai elem | Megtekintések száma: 902 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): aszály, vénusz, bánat, bátorság, tisztesség, fém, teljesség, biztonság, szomorúság | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben