Hétfő, 2018-02-19, 3:06 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 1 » Fa
1:22 AM
FaEnergiája: felfelé és kifelé törekvő, terjeszkedő áramlás
Természeti erő: szél
Pozitív tulajdonság: türelem, jóakarat, kitartás, állhatatosság, jóság, azonosulás, bőkezűség, rugalmasság
Negatív tulajdonság:
harag, agresszió, ingerlékenység, bosszúság
Életszakasz: születés
Bolygó: Jupiter
Szerv: epehólyag (Yin), máj (Yang)
aktivitásának maximuma: 23-01 óra (epehólyag), 01-03 óra (máj)
aktivitásának minimuma: 11-13 óra (epehólyag), 13-15 óra (máj)
Érzék: szem
Szám: 3, 4
Égtáj: kelet, délkelet
Évszak: tavasz
Napszak: reggel
Szín: zöld, világoskék
Íz: savanyú
Szag: avas

Jellemzése
Állata, a zöld sárkány, a boldogságot és a jólétet jelképezi; széles látókör és józan bölcsesség társul hozzá.
Kapcsolódó jelzők: terjeszkedő, rugalmas, erős és rögzített.

A fa elemű emberek vékonyak, magasak, egyenes tartásúak, ízületeik erősek, ujjaik hosszúak és bütykösek. Bőrük néha zöldes árnyalatú.
Jellemzi őket a nagyvonalúság és a magabiztosság; többnyire kiegyensúlyozottak. Kedvelik az eleganciát, szépségszeretők, kifinomultak, könyörületesek. Sokra képesek, okosak, sőt ravaszak, de hajlamosak többet vállalni, mint amennyit valóban el is tudnak végezni. Alkalmazkodóképességük remek, de igénylik a szabadságot és a változatosságot. Erősek, önállóak, tele vannak energiával, szenvedélyük a gyarapítás, terjeszkedés és megvilágosítás. Ahogy a fa terjeszkedik és növekszik, úgy az ehhez az elemhez tartozó emberek a többieknél jobban törekszenek a nagyságra és az erőre.

Dinamikusak, könnyen döntenek, de ha mások gátolni próbálják őket a növekedésben, az könnyen meglepő hevességű haragot és dühöt vált ki belőlük, ilyenkor nehezen uralkodnak magukon. Az önuralom egyébként sem jellemző tulajdonságuk. Gyűlölnek mindenfajta korlátozást, hiszen szabadságra és mozgástérre vágynak. Azonban agressziójuk sohasem tartós. Alapjában véve büszkének és hűvösnek tűnnek, de könnyen játékosak és társaságkedvelők, amíg nem válik számukra túl erőssé az intimitás. Folytonos újítási kedvük miatt idealistáknak is mondhatók.

A férfi
Mivel a fa elemű férfi még inkább ragaszkodik függetlenségéhez, nehéz megvalósítani vele intenzív párkapcsolatot. A végsőkig védelmezi radikális véleményét. Ha elegendő teret hagynak számára a kapcsolatban, akkor nem érzi tehernek az intimitást. A szexualitásban az egyenjogúságot tartja fontosnak, sőt, örömmel veszi a kezdeményező kedvű partnert.

A nő
A fa elemhez tartozó nő temperamentumos természetet mondhat magáénak. Nyitott, és ő is szereti a függetlenséget, ám ez utóbbi tulajdonsága alapján hűvösnek tűnhet. Bár szabadságszeretete nyilvánvaló, titokban védelmezésre vágyik, és arra, hogy elcsábítsák. A birtoklást nehezen viseli, és nehezen választ az anyaszerep és a hivatás között. Olyan férfiakat érez kívánatosnak, akik hasonlóképpen, mint ő, elsőre kissé távolságtartóak, de aztán kezükbe veszik az irányítást.

Kategória: Az öt kínai elem | Megtekintések száma: 502 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): bőkezüség, FA, jupiter, harag, jóság, agresszió, türelem, jóakarat | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben