Péntek, 2024-03-29, 4:24 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Szeptember 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Szeptember » 10 » Erőszak (avagy a gyengéd érzelmek elrejtése)
1:53 PM
Erőszak (avagy a gyengéd érzelmek elrejtése)

A következő tény tehát, amit érdemes a férfiakról tudni az, hogy ha vannak is érzelmeik, megtanulták elrejteni azokat. A hagyomány azt diktálja, hogy a férfi zokszó nélkül haladjon előre az útján veszélyes és nehéz helyzetekben is, és igyekezzen legyőzni versenytársait vagy ellenfeleit, hogy erős, önálló és hozzáértő emberként álljon a kormányrúdnál, aki egyedül is képes életben maradni. Ez a legerősebb hagyomány, amelyet a férfigenerációk ezrei adtak már át egymásnak. Tehát a probléma az, hogy mivel a gyengéd érzelmek kinyilvánítása le van tiltva, így a szeretet kimutatása is tilos. Ha ez az érzelmi blokád ennyi gondot okoz nő és férfi között, mi tartja fenn mégis? A magyarázatot az ősi, hatezer évvel ezelőtti időkben kell keresni, mikor nő és férfi békében és egyenlőségben élt egymással. Évezredeken keresztül viszonylagos békében és jólétben éltek így, míg a terményfeleslegek kialakulásával meg nem jelent a versengés, és vele együtt egy egészen újfajta emberi viselkedés - a szervezett, masszív erőszak.

Ez az erőszakhullám indította el az emberi civilizáció és egyben a férfi-nő kapcsolat totális átalakulását. Miért? Mert a túlélés érdekében ezentúl a legbékésebb népcsoportoknak is meg kellett tanulniuk ölni. Ez változtatta meg a férfi viszonyát önmagához és érzelmeihez, különösen a gyengéd érzelmekhez. Ezentúl a legerősebb férfiak - akik tehát a legerőszakosabbak voltak, szerezhették meg a hatalmat. A nők pedig - gyermekgondozással lévén elfoglalva - védelemre szorultak. Amint az erőszak megjelent, a nő függőhelyzetbe került a férfival szemben.

A gond az, hogy eközben a férfiakban rendkívül erős a szexuális késztetés is, amely a nőkhöz vonzza őket. Sok férfi megpróbál szexuális kielégülést kapni a nőktől anélkül, hogy érzelmi kötődést engedne meg magának. Szerencsére azonban a legtöbb férfiban még a neveltetés sem képes elnyomni azt az óriási erejű késztetést, hogy valakit szeressen, valakihez kötődjön. Ezért aztán a legtöbb férfi előbb-utóbb szerelmes lesz.

Felmerül a kérdés, ha a férfiak nem nyitják meg szívüket a szerelem érzése előtt, tudnak-e vajon egyáltalán szeretni? Tudnak! Csak a férfiszerelem a "praktikus segítségnyújtásra, a közös fizikai tevékenységre, az együtt töltött időre és szexre összpontosít". Fontos a férfi számára a partner jóléte, és ezt leginkább védelmezői szerepében tudja szolgálni.

A férfiak egyetlen érzést engedhetnek meg maguknak, és ez a düh a harag. Igaz sok férfi még a dühét sem tanulta meg szabadon ereszteni, ezt az érzését is féken tartja. De ne felejtsük el, hogy bármely érzés visszafojtása erősíti az adott érzést.

Kategória: Férfiakról nőknek | Megtekintések száma: 1095 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): hatalom, kimutatása, érzelmek, védelem, gyengéd, legerősebb, hagyomány | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben