Szombat, 2024-04-27, 5:32 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2012 » Március » 3 » Dominó
8:19 PM
Dominó
A dominó valójában csak napjainkban játék, évezredekkel ezelőtt a jövendőmondás egyik fontos kelléke volt. A kockavetés tovább finomított formája, amikor a hat számot nem a kocka hat oldalára vésték-égették, hanem kis lapocskákra, így sokkal több variáció
Már a Kr.e. 12 századból maradt fenn egy kínai rajz a dominóról. De a feljegyzések szerint Indiában és Koreában is szívesen használták jövendölésre. Némelyik lapocskának külön nevet adtak, és akkor is a szerencsét képviselte, ha a tulajdonosa szerencsejátékra használta, és történetesen veszítésre állt.

A kőlapkákra, vagy elefántcsontba égetett - vésett pontok Kínában csak vörösek és feketék lehettek. Európában a 18. században jelent meg, először Olaszországban és Franciaországban, ahová sok hajó futott be a Távol-Keletről. Angliába a 18. század végén a francia hadifoglyok vitték magukkal. Miközben Kínában 32 darabból álló dominókészletet használtak, Európában a színes pontokat felváltotta a fehér (vagy a fekete), és a 32 darabos, duplázós készlet helyett a 28 darabos vált népszerűvé. Igaz, van 9-9, sőt 12-12 pontos készlet is, de ez ritka.

Hogyan használjuk?

Fordítsd a dominó lapocskáit a pontokkal lefelé, és alaposan keverd össze őket.

Keverés közben gondolj arra, amire kíváncsi vagy, és fogalmazd meg magadban (esetleg hangosan) a sorshoz intézett kérdésedet

Aztán húzz ki három dominót. (Figyelem, egy alkalommal egy kérdést csak egyszer tegyél fel! Viszont ugyanarra a témára vonatkozó kiegészítő kérdésekkel további részletekre is választ kaphatsz.)

A dominók jelentését egyébként nézhetjük egyenként is, de egymás mellé rakva is. Ez utóbbi esetben a válasz sokrétűbb, részletesebb.

A számkombinációk tradicionális jelentése:

6-6
  A szerencse hordozója  Ajándékot, boldogságot, sikert hoz az élet minden területén. Bármi történjen, Fortuna kisegít a bajból.

6-5 Számíthatsz mások segítségére. És nemcsak a barátaid, vagy pártfogóid lépnek akcióba (akár kérés nélkül is, hanem olyanok is, akiket talán nem is ismersz, vagy sosem tudod meg, hogy az érdekedben közben jártak.

6-4   A vita elkerülhetetlen, sőt, akár bírósági perig fajulhat. És hiába van igazad, mégsem tudod érvényre juttatni.

6-3 Egy kellemes utazás, szép nyaralás, vidám társaság nemcsak kellemes kikapcsolódást jelent, hanem új irányba tereli az életedet.

6-2 Szerencséd lesz, de nem a vakszerencse köszönt rád, hanem a jól megérdemelt munka, vagy a tisztességes életmód nyomán sikerül kivívnod magadnak, hogy elképzeléseid nem ütköznek akadályokba.

6-1 A problémáid megoldódnak, és végre a magánéletre is több időd jut. Eljegyzést, esküvőt, közös jövő megalapozását jelzi ez a számkombináció.

6-0 Rosszakaróid támadásba lendülnek. Készülj fel rá, hogy nem mindenki őszinte, sőt, még a barátaidról is kiderülhet, hogy a hátad mögött mást mondanak, mint a szemedbe.

5-5 Az eddigi dolgokban gyökeres fordulat várható. A változás megnyitja a lehetőségeket előtted. Új munkahely, új környezet, új kapcsolat - tőled függ, melyik területen lépsz.

5-4 Váratlan bevételhez jutsz. Anyagi helyzeted jelentősen javul, illetve minden olyan dolog rendeződik, ami pénzzel kapcsolatos. 


5-3
 Jó hírt, okos tanácsokat, jól használható ötleteket kapsz. Szinte baráti a hangulat a munkahelyeden, így nyugodt, kiegyensúlyozott légközben dolgozhatsz.

5-2 Gyarapodik a család. Ha nem neked születik gyermeked, akkor közvetlen rokonánál, vagy legjobb barátodnál kopogtat a gólya. Vidám társaságot, ajándékokat, jó hangulatot is ígér ez a számpár.

5-1 Új szerelem kibontakozása, esetleg egy tartós barátság kezdete várható a közeljövőben. S bár boldog lesz a végkifejlet, az indulás sok feszültséget tartogat.

5-0 Szomorkodás, bánat várható. Esetleg a legjobb barátod vár segítséget vagy vigasztalást, mert nehéz helyzetbe került. Legyél óvatos és tapintatos, mert ilyenkor minden szó külön súllyal rendelkezik.

4-4 Elégedettség, kiegyensúlyozottság, kellemes hangulat jelölője ez a dominó. Kellemes társaságba csöppensz, jól érzed magad.

4-3 Könnyen túljutsz egy akadályon, és a gondtól megszabadulva másoknak is segíthetsz. Amennyiben ingatlannal kapcsolatos terveid vannak, most megtalálod a legjobb megoldást.

4-2 Negatív fordulat várható, ami nemcsak a hangulatodat rontja, de anyagi helyzetedben is negatív változást eredményez. Vigyázz az értékeidre, mert könnyen meglophatnak, vagy becsaphatnak. Kölcsönt még barátnak is csak elismervény ellenében adj!

4-1 Anyagi problémák, váratlan kiadások, esetleg egy rossz befektetési tanács miatti csőd jele.

4-0 Rossz hírek érkeznek, valaki (talán nem is alaptalan) pletykába keveri a kedvesedet. Csalódnod kell abban, akiben eddig vakon megbíztál. A veszekedés, a szakítás nehezen elkerülhető.

3-3 Akit Fortuna kényeztet, azt Ámor elkerüli. Most inkább a pénzügyeid alakulnak jól, a párkapcsolata azonban elég sok feszültséget tartogat. Esetleg még egy ideig magányosan éled az életed.

3-2 Ez a dominó reményt ébreszt, kedvezően változnak az események, de ne legyél türelmetlen, mert akkor sokkal kevesebbet kapsz a sorstól, mint ha kivárod a dolgok alakulását.

3-1 Át kellene gondolnod még egyszer a terveidet, mielőtt nekilátsz. A körülmények most nem túl jók a változtatáshoz. Arra a kérdésre, amire a dominótól választ vársz, határozott NEM az üzenet.

3-0 Olyan problémák sora várható a magánéletedben és a munkahelyeden is, amit csak egyedül tudsz megoldani.

2-2 Kérdésedre a válasz: IGEN. Siker és elégedettség hordozója ez a dominó. De vigyázat, akinek jól megy, annak megszaporodnak az irigyei. Az intrikusok most is ott ügyködnek a háttérben.

2-1 Lehet, hogy anyagi problémák adódnak, és nemcsak a tartalékaidat kell felélned, de kölcsönt leszel kénytelen kérni, és a barátaidra mindig számíthatsz.

2-0 Kellemes utazást, új barátokat ígér ez a dominó. De az otthoni gondokat legfeljebb kis időre feledheted, megszabadulni még sokáig nem tudsz tőlük.

1-1 Barátság, harmónia, rokonszenv vesz körül. Ne halogasd tovább a döntést. Határozz végre. Nemcsak a barátaid, de idegenek révén is előnyhöz juthatsz. 

1-0 Legyél óvatos, különben a jóhiszeműséged csapdájába eshetsz, és könnyen kihasználnak. Valakitől érdekes információkat kapsz, de minden szónak járj utána.

0-0 Rossz ómen. Ez a legsötétebb dominó, az élet minden területén negatív változást jelez. Kérdésedre a válasz: MOST INKÁBB NE!

Kategória: Jóslások | Megtekintések száma: 1518 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): tradicionális, dominó, lapocska, számkombináció, pontok, jelentése, kőlapkák | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben