Péntek, 2024-04-26, 8:28 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Szeptember 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Szeptember » 10 » A vonzó férfi
1:27 PM
A vonzó férfi

Minden férfi vágyik rá, hogy a nők bolonduljanak érte, és ez sokkal kevésbé függ a jó megjelenéstől, mint a nőknél.

A férfiak tapasztalhatják, hogy a jóképű férfi vonzza ugyan a nőket, de a siker sokkal többet nyom a latban. A nők párválasztásában sokkal fontosabb szempont a javak megszerzésében várható sikeresség, mint a csinos külső.

Úgy is lehet fogalmazni, hogy a nőket évszázadok óta aszerint választják, hogy mennyire vonzóak, míg a férfi értékét az szabja meg, hogy mennyire sikeres. Ezek a szempontok nyilván akkor alakultak ki, amikor a nők észrevették, hogy egyes férfiak nagy zsákmánnyal, mások viszont üres kézzel térnek haza vadászatból. A jóképűség aligha kárpótol bárkit is korgó gyomráért. Ebből következik, hogy tudatosan vagy tudattalanul a férfiak kevesebb hangsúlyt fektetnek külsejük javítására, mint az erő, hatalom és siker szimbólumainak megszerzésére.

Bár a férfi is vonzó akar lenni a nő szemében, csakhogy úgy véli, ezt sikerei révén érheti el. Sajnos a siker szakadatlan hajszolása sosem hoz kielégítő eredményt. Ennek az az oka, hogy bármilyen átütő sikere is van egy férfinak, többnyire képtelen rá, hogy igazi, belső elégedettséget érezzen. A mély elégedettség ugyanis nem annyira a Külső Világban learatott sikerből fakad, hanem sokkal inkább a saját Belső Világunkhoz fűződő viszonyukból.

Az ötödik tényező a férfiak állandó bizonyítási kényszere.

Ennek egyik oka az, hogy a férfi nagyon kevés területen mutathatja ki érdemeit és alakíthatja ki identitását. A nő számára ezzel szemben sokkal több terület adódik, ahol hozzáértését bizonyíthatja, és én-azonosságát, pozitív önértékelését megszerezheti. A nő lehet sikeres szakember, anya, feleség és mondju munkahelyi vezető. Valamennyi felsorolt terület erősítheti önérték tudatát. A férfiak ezzel szemben majd minden - ha ugyan nem minden - ambíciójukat a munkasikerbe ölik.

Az állandó bizonyításvágy másik oka, hogy bármennyit ért is el, akármilyen sikeres, az ember mégis úgy van megalkotva, hogy az elért eredmény csak rövid életű és felszínes elégedettséget hoz. Kevés férfi jön rá idejében, hogy a mély elégedettség sokkal nehezebben jön el a Külső Világban elért sikertől, mint a Belső Világ sikereitől. Márpedig a Belső Világ nem más, mint a gyerekek, az otthon, az érzelmek, a gondoskodás.

Mivel a férfi számára a siker szorosan kapcsolódik a Külső Világhoz, ezért energiáját is oda irányítja, igyekszik minél több pénzt, nagyobb presztizst és üzleti vállalkozásokat, több diplomát, mutatósabb szakmai életrajzot szerezni.

Sajnos a Külső Világbeli sikerek állandó hajszolása sok stresszel is jár. Az ennek ellenére meglévő folytonos elégedetlenség pedig frusztrációt és ingerültséget szül, amit ráadásul lepleznie kell a férfinak. Nem irigylésre méltó állapot ez. Az ingerült légkörben pedig megint csak kevesebb lesz a férfi számára a szex, és kevesebb a nő számára a szerelem.

Kategória: Férfiakról nőknek | Megtekintések száma: 1203 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): bolonduljanak, sikerei, belső világuk, vinzó, erősíthet, bizonyítás, elégedettség | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben