Csütörtök, 2024-04-25, 6:10 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Október 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Október » 9 » A szem
8:04 PM
A szem

Mit árul el rólunk a szemünk?

 

A szem rendkívül érzékeny szervünk, amelyen a mérgező anyagok, a stressz, a korábbi megbetegedések és az öröklött terheltségek különböző nyomokat, jeleket hagynak.

Ahogyan a régi családi bibliák rögzítették a legfontosabb családi eseményeket, úgy őrzi szivárványhártyánk az életünk során végbement folyamatok emlékét kicsiny dudorok, gödröcskék, pigment foltok, vagy más jelek formájában. Mivel – a talpunkhoz hasonlóan – az íriszen is minden rész valamely belső szervünknek felel meg, ezen elváltozások elhelyezkedéséből a természetgyógyász következtethet arra, hogy testünk mely területein lehetnek problémáink. Ez az íriszdiagnosztika, vagy más néven iridológia.

Az íriszdiagnosztika – nevének dacára, – nem diagnosztikai eszköz: nem alkalmas konkrét betegségek felismerésére, pontos diagnózisok felállítására. Sokkal inkább egyfajta fizikai és lelki állapotfelmérés. Ennek oka, hogy a természetgyógyászat a betegségeket a szervezet eltorzult energetikai folyamatainak megnyilvánulásának tekinti. Így a vizsgálat során nem a tünetekre – vagyis a betegség gyógyítására – koncentrál, hanem a test energetikájának a helyreállítását tartja elsősorban szem előtt.

Az íriszdiagnosztika gyakorlati haszna tehát nem a betegség néven nevezése, hanem hogy segítségével még a betegségek kialakulása előtt visszajelzést kaphatunk szervezetünktől. Megtudhatjuk, hogy elegendő tápanyagot biztosít-e a mindennapi étrendünk, milyen mértékben halmozódtak fel méreganyagok a szervezetünkben, eleget mozgunk-e, mely szerveink működésében vannak zavarok, milyen területekre kell fokozottan figyelnünk egészségünk megőrzése érdekében.

A szem környéke
A szem környéki ráncok, elszíneződések, a szem alatti táskák a máj, a hasnyálmirigy, a vese és a szív működésének rendellenességére utal.

Az érhártya (szemünk fehérje)
Az érrendszerek állapotát tükrözi, a túl dús érhálózat rossz érrendszert, magas koleszterin szintet sejtet.

A pupilla
A pupilla fényjelenségeiből az öröklött tulajdonságokra, alakváltozásaiból a szerzett tulajdonságokra lehet következtetni.
A túl kicsi pupilla materialista emberre vall, az ilyen személyekre jellemző az idegi túlérzékenység, a gyors anyagcsere és a fokozott nemi vágy. A túl nagy pupilla az intuitív emberekre jellemző, általában lassú anyagcsere, gyenge tüdő társul hozzá.

Az írisz
Az egyenletes színű, párhuzamos barázdákkal szabdalt írisz jó genetikai adottságot, és megfelelő életmódot jelez, míg a kusza radiális barázdák, az összegabalyodó rostok az életerő hiányára, az ellenálló képesség gyengülésére utal.
A sötét színű foltok az íriszben a szervben felgyűlt „szemétlerakódásra” figyelmeztetnek.
A világos pamacsok, csíkok tápanyaghiányra utalnak.


Kategória: Természetgyógyászat | Megtekintések száma: 1523 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): érhártya, materialista, genetika, szem, írisz, pupilla, rostok, életerő, anyagcsere | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben