Péntek, 2024-04-26, 9:17 AMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Szeptember 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Szeptember » 10 » A férfi élet káros az egészségre
1:04 PM
A férfi élet káros az egészségre

Általában a nők tovább élnek. Miért? Mert a férfi hajlamos figyelmen kívül hagyni betegségét, akár a súlyos betegséget is, nem keres orvosi segítséget, és nem változtat életén, hogy egészségesebb legyen. Nagyszerű teljesítményeik közepette sokkal több szív- és gyomorproblémát okoz náluk a stressz mint a nőknél.

Ha egy férfi elhatározza, hogy törődni fog az egészségével, többnyire segítségre szorul, mégpedig egy nő segítségére. Összességében a jelek mégis arra utalnak, hogy manapság a férfiak már jobban törődnek magukkal, jobb a kapcsolatuk gyerekeikkel és más családtagjaikkal, jobban odafigyelnek étkezési szokásaikra, egészséges mozgásigényükre és betegségtüneteikre. Mindez elvezet bennünket az utolsó tényhez, amely nem más, minthogy a férfitársadalom is változóban van.

Vagyis jobban törődnek külsejükkel, választékosabban öltözködnek, gondosabban ápolják testüket. Egyre több apa tölt több időt gyerekeivel, mint ahogyan az a korábbi generációknál volt szokás. Sok férfi keres segítséget, hogy az élet mélyebb értelmére rátaláljon, és több érzelmi kapcsolata legyen. A korábbiaknál inkább képesek érzelmek kimutatására akár nyilvánosság előtt is, és ami a legfontosabb: megnyílóban vannak saját Belső Világuk előtt.

Mintha változna az a harci szellem, amely a Külső Világgal való megbírkózásra szolgál, mintha a Belső Világ is kezdene szóhoz jutni. Ezer év óta először engedik a körülmények, hogy a férfiak beállítottsága elmozduljon.

Apránként tehát, de mégiscsak változik a hagyományos férfiszerep. A háború amit valaha az élet elkerülhetetlen velejárójaként tartottak számon, ma már "logikailag nem védhető", és nem tekintik kevésbé abszurdnak, mint a bikaviadalt, vagy a párbajozást. Lassan nem lesz rá többé szükség, hogy a férfi érzelmileg érzéstelenítve és menetkészen, páncélzatban éljen, így már akár körül is nézhet a Belső Világban: az érzelmek, a kapcsolatok, a szerelem birodalmában, mégsem kell lemondania erejéről és hozzáértéséről. Nem tiltja semmi, hogy tudatára ébredjen a szeretet, a törődés vagy a meghittség benne lakozó érzéseinek, amelyek a nőket - mind érzelmileg, mind szexuálisan - igazán vonzzák. Ez teszi majd lehetővé, hogy a férfi meg tudja adni mindazt a szeretetet a nőnek, amiért cserébe tőle az annyira vágyott szexuális örömökből még többet, még nagyszerübbet kaphat.

Kategória: Férfiakról nőknek | Megtekintések száma: 1010 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): rátalál, kimutatása, betegségtünet, világgal, érzelmek, menyílóban, generációk | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben