Szerda, 2024-04-24, 12:37 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Ajánló

Ennyi ideje

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
unicita.ucoz.hu PageRank

Naptár

«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Japán oktatás

A mai nap képe

Pontos idő

Időjárás

Hőtérképbr

Holdfázis

CURRENT MOON

Látogatók innen:

Free counters!

Ahonnan jöttél

Blog
Nyitólap » 2011 » Május » 16 » A Bermuda-háromszög titka
11:39 PM
A Bermuda-háromszög titka


Kitartóan őrzi titkát a Föld egyik leghíresebb rejtélyes övezete, a Bermuda-háromszög. Találgatások vannak, de konkrét, elfogadott magyarázat még nincsen erről a misztikus területről, amely számtalan könyv, film és történet ihletője.

A Bermuda-háromszög Miami, Bermuda és Puerto Rico által határolt terület. A múltban sok furcsaságot jegyeztek fel erről a helyről, és Kolombusz Kristóf is megemlíti, hogy itt áthaladva az iránytű furcsán viselkedett. A terület akkor kapta a nevét, amikor 1964-ben öt hadi repülőgép tűnt el, tizennégy fős legénységével.       


Kolombusz furcsa tapasztalata után a legkorábbi feljegyzés 1872-ben történt. Az angol Dea Gratia nevű hajó New Yorkból Gibraltár felé tartott, amikor találkozott egy kihalt fedélzetű, másik hajóval. A kapitány felismerte, hogy arról a Mary Celeste hajóról van szó, amely akkor már egy hónapja elhagyta New York kikötőjét, majd nyomtalanul eltűnt. Az egykori jármű teljesen kihalt volt, egy árva lélek nélkül ringatózott az óceán vizén. Egy másik rejtélyes eset is történt, az amerikai haditengerészet Cyclops nevű, 19000 tonnás szállítóhajója üresen tért vissza. A 309 tengerészből senkit nem találtak meg.

Több ízben feljegyezték, hogy nemcsak hogy ember nem élte túl a különös eseteket, de még árulkodó nyomok sem maradtak, melyek alapján el lehetett volna indulni. Volt arra is példa, hogy a hajó idővel előkerült, még az emberek is rajta voltak, viszont egyikük sem élt, de külsérelmi nyomokat nem találtak rajtuk. Többnyire a veszélybe került járművek semmilyen jelzést nem tudtak adni az eltűnés előtti pillanatokban, és teljesen megszakadt velük a kapcsolat.


A legenda:
A Bermuda-háromszög legendáját örökre meghatározza az 1945. december 5-i eset, amikor a floridai támaszpontról öt hadi repülőgép egy gyakorlatot elvégezni emelkedett az égbe. A feladatuk az volt, hogy meghatározott pontokat bombázzanak. A gépeken azonban felmondták az iránytűk a szolgálatot. A rádióbeszélgetésekről készült feljegyzések szerint a pilótánál nem volt óra, az óceán közepén nem láthattak domborzati elemeket. A gépek addig repültek, amíg le nem szállt az éjszaka. A vezető pilóta rádiója szerint az volt a terv, hogy amint az első repülőgép eléri a minimum üzemanyagszintet, mind az öt gép kényszerleszállást hajt végre a vízen. Ezek a repülőgépek azonban nagyon nehezek voltak, üresen több mint 4500 kg-ot nyomtak. Ha tengerre szálltak,valószínűleg gyorsan elsüllyedtek. A veszély észlelésekor megindult a mentőakció, azonban sem a roncsokat, sem az embereket nem találták meg. Ráadásul a segítségre siető mentőrepülők egyike is eltűnt, legénységével együtt. Sok különleges elmélet született arról, hogy hova tűntek el a repülőgépek. Szóba kerültek hatalmas tengeri szörnyek, földönkívüliek, misztikus negyedik dimenzió, és hasonló elméletek. A hadgyakorlat összes tragédiáját végül emberi mulasztásnak könyvelték el. A Bermuda-háromszög ugyanis nagyon forgalmas és az európai felfedezők útjai óta itt kereszteződik számos fontos útvonal, és ehhez képest nem nevezhető soknak az eltűnt hajók és repülők száma.


A magyarázat?
A gyilkos tengeri szörnyek, sugárzások és földönkívüli bázis magyarázata mellett megtalálható egy racionálisabb is. Kutatók számításai szerint a tengerfenékről felemelkedő óriás metánbuborékok lehetnek a felelősek a tragédiákért. Korábban is felmerült, hogy a jelenség hátterében gázbuborékok állnak. A tengerfenéken lerakódott szilárd, metántartalmú üledékek a mocsarakból és bányákból jól ismert színtelen, szagtalan gázt tartalmazzák. A szilárd üledék nagy nyomáson szilárdul meg, ám egyes darabjai leszakadhatnak, ilyenkor gázbuborékok törnek a felszínre. Az óceán mélyéről felszálló metán nem gömb, hanem nagyítólencse alakú, alul lapos, felül domború buborékok formáját ölti. Az utasok mindaddig biztonságban vannak, amíg hajójuk elegendő távolságra helyezkedik el a felszálló buboréktól, a számítások szerint még akkor is, ha a buborék közepe pontosan a hajó alatt éri el a felszínt. A felszínre érő buborék azonban megemeli a felette található víztömeget. Ha a hajó ekkor a buborék közepe és széle között helyezkedik el, a buboréknak előbb utat adó, majd annak elpattanásakor a mélybe zuhanó víztömeg magával rántja az egész hajót az utasokkal együtt. A feltételezést az is alátámasztja, hogy a Witches Hole, vagyis Boszorkánybarlang elnevezésű, metánüledékekben gazdag területen a közelmúltban is elsüllyedt hajóroncsra akadtak. Mivel ilyen metánkitörést eddig még nem figyeltek meg, ezért nem ismert, hogy a felszálló buborékok valójában mekkorák lehetnek. Ehhez a tengermélyi metánüledékek és a keletkező buborékok vizsgálata szükséges.

Az okokban az is közrejátszhat hogy itt van az egyik legmélyebb mélytengeri árok is. A Bermuda- háromszögben a tengerfenék általában több mint 5 km mélyen fekszik, Puerto Rico közelében a mélység 8,2 km. A szárazföld közeli, alattomos zátonyok és az erős áramlatok rendszeresen megnehezítik a hajósok navigációját. Az időjárás szintén a kiváltó okok között szerepel, a legnagyobb gondot a hurrikánok jelentik, és a Golf-áramlat a háromszög nyugati szélénél húzódik. Az áramlat egy 64-80 km széles folyó az óceánban a környezeténél melegebb levegővel. Ha viharban a hullámok négy méter magasak a tengeren, a Golf-áramlaton belül ennek a háromszorosára nőnek. A hajósok sokszor arról ismerik fel az áramlatot, hogy fölötte viharos az ég.

 

A japánok Bermuda-háromszöge
A Földgömb Bermuda-háromszöggel átellenes oldalán, az óceán egy területe szintén arról nevezetes, hogy hajók, tengeralattjárók tűnnek el benne. A japánok az Ördög Tengerének nevezték el, de hívják Sárkány – háromszögnek is. A Bermuda-háromszöggel közös tulajdonságaik vannak, például az iránytűeltérések, a rádió összeköttetés zavara vagy megszakadása, váratlan, hatalmas hullámok, szökőárak, hurrikánok, óriás őrvények, hirtelen, kis terjedésű ködök, és eltűnt, elveszett hadi és kereskedelmi tengerészek, pilóták, utasok és halászok. A japánok a Sárkány-háromszög vizeire jellemző hullámot „háromszög hullámnak" hívják, mert ezek mintha egyszerre három irányból közelednének a hajók felé. Akárcsak a Bermuda, a Sárkány-háromszög is nagyjából háromszög alakban helyezkedik el és a Csendes-óceán egy pontjáig tart. Itt nyugat- délnyugatnak fordul, a Bonnin szigetek mellett, le Guanig és Yapig, nyugatra Taiwanig, majd vissza észak -északkeletnek Japánig. Furcsa hasonlatosság az is, hogy mindkét misztikus terület a Föld pontosan átellenes oldalán helyezkedik el. A háromszögek másik közös vonása, hogy azok a láthatatlan vonalak, amelyek a Föld mágneses mezejének mérhető sajátosságait tükrözik, a nyugati féltekén a Bermuda- háromszögön haladnak keresztül, míg a keletin a Sárkány-háromszögön.

Kategória: Ezoterika | Megtekintések száma: 2024 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): vihar, áramlat, bermuda, csendes, buborék, óceán, üledék, háromszög, hajó, tenger | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben